Vrouwen S.C. Stiens niet langs AZSV

De vrouwen van S.C. Stiens hebben zaterdag de kans laten liggen om het koploper HTC nog moeilijk te maken. Door het gelijke spel tegen AZSV kan men zich nu wederom gaan richten op de nacompetitie.

Door het gelijke spel van HTC tegen Be Quick 28 lagen er voor Stiens weer kansen om de competitie nog spannend te maken. Men had echter te maken met een tegenstander die de punten nog goed kon gebruiken om zo de nacompetitie te ontlopen. AZSV liet gelijk vanaf het begin zien dat men niet voor het winnen van de schoonheidsprijs naar Stiens was gekomen. Er werd vel gestreden om iedere bal en men schuwde het fysieke geweld niet waar een aantal spelers van Stiens het zeker lastig mee hadden. Kijken naar de scheidsrechter helpt in zo,n geval niet en je zal jezelf moeten zien te wapenen door b.v. de bal snel rond te laten gaan en nauwkeuriger te spelen. Dit ontbrak er zaterdag aan en hierdoor kwam men teveel in de duels terecht waarbij AZSV letterlijk meer gewicht in de schaal kon leggen. Stiens had pech dat de scheidsrechter al vroeg in de wedstrijd de bal niet op de stip lag. Berber van der Zee werd voor iedereen duidelijk onderuit gehaald in het strafschopgebied. Lisa Snoek had dezelfde “beloning” verdiend toen zij bij een voorzet naar de grond werd getrokken. Het zat dan ook even niet mee en als de tegenstander dan ook nog de enige kans benut die men in de eerste helft kreeg, dan voel je op je klompen aan dat het wel eens een lastige middag zou kunnen gaan worden. Het doelpunt van AZSV kon Stiens zich zelf overigens aanrekenen. Even niet opletten en zorgde ervoor dat de rechtsbuiten een vrije doorgang kreeg op Ingrid die de bal in eerste instantie nog met de voet de bal wist te stoppen. De terug springende bal werd echter alsnog door een AZSV-ster binnen geschoten 0-1.

Na de rust zou het dan alsnog bij S.C. Stiens moeten gaan gebeuren. Net als in de eerste helft had men veel balbezit maar AZSV bleef hardnekkig met veel mensen achter de bal stug verdedigen. AZSV had overigens zelf de wedstrijd definitief in het slot kunnen gooien. Een te zachte terugspeelbal van Demi Roggeveen zorgde er voor dat men alleen op Ingrid kon doorlopen. Gelukkig voor Stiens wisten Ingrid en in tweede instantie Marije de Boer dit doelpunt te voorkomen. Stiens heeft het zeker geprobeerd om de bakens alsnog te verzetten. Demi Roggeveen raakte met een afstandsschot de paal en Daisy Andringa haar vrije trap ging via de lat over. Ook een inzet van Cilla Ritsma leek in de verre hoek te zullen verdwijnen maar opnieuw werd de bal door een AZSV-ster geblokt. Het liep al tegen het einde van de wedstrijd toen Stiens op “een mooie plek” nog een vrije trap kreeg. De vrije trap van Daisy leek in eerste instantie te worden gestopt, maar een tweede inzet werd door een AZSV speelster zodanig van richting veranderd dat de bal alsnog tegen het net ging 1-1. Beide ploegen schoten echter weinig op met het puntje en kunnen zich beide gaan opmaken (AZSV – handhaving) en (S.C. Stiens – promotie) voor de na competitie.

Volgende week

De komende twee weken zijn de vrouwen van S.C. Stiens vrij. Daarna volgt de laatste wedstrijd in deze competitie thuis tegen het reeds gedegradeerde SV Lycurgus. Tijdens de pinksterdagen (zaterdag en maandag) volgen dan de eerste twee wedstrijden in het kader van de nacompetitie voor promotie naar de landelijke Hoofdklasse.