Vrouwen S.C. Stiens winnen van Be Quick 28 3 -2

S.C. Stiens en Be Quick maakten er zaterdag in Stiens een enerverende pot voetbal van. De toeschouwers hoefden zich geen moment te vervelen. Uiteindelijk bleven de punten in Stiens en dit was gezien het totale spelbeeld en het aantal kansen wel verdiend.

054-800x600 065-800x600

De wedstrijd tussen de beide ploegen ging in feite om de voorlopige tweede plaats in de competitie, achter koploper HTC. Be Quick had in 2016 nog geen wedstrijd verloren en aan hen de taak om dit in Stiens een goed vervolg te geven. Be Quick kon niet voorkomen dat Stiens het initiatief nam en men moest zich in de eerste helft veelal beperken tot verdedigen. Dit lukte vrij aardig en af en toe probeerde men vanuit de omschakeling zelf gevaarlijk te worden. De beste kansen waren echter verreweg voor Stiens. Bij een mooie aanval over rechts gaf Lisa Snoek de bal op maat voor aan de geheel vrij staande Siebine Burggraaff die, via de handen van de keeper, de bal in de verre hoek schoot 1-0. De toeschouwers gingen er eens even goed voor staan, maar voor men er erg in had stond de gelijkmaker op het scorebord. Vanaf de aftrap werd de bal over links goed door Be Quick verlengd en Ingrid Kars kon de hoge bal niet klemvast krijgen en liet deze door haar vingers glippen. Kim Dijkstra van Be Quick was er als de kippen bij en tikte de bal tegen het net 1-1. En zo was de wedstrijd weer in evenwicht en kon Stiens opnieuw beginnen. Men liet er geen gras over groeien en met name Janneke Ennema kreeg een aantal uitstekende kansen om Stiens weer aan de leiding te brengen. De keeper van Be Quick had er echter steeds goed het oog in. Lisa Snoek kwam nog een keer net een stapje tekort na een mooie voorzet en zo ging men met een gelijke stand de rust in.

In de tweede helft werd er opnieuw een hoog tempo gehanteerd door Stiens. Be Quick gaf uitstekend partij en de toeschouwers hoefden zich geen moment te vervelen. Er werd van beide kanten veel strijd geleverd met daaraan gekoppeld goed voetbal. Be Quick probeerde waar het kon druk te zetten, maar Stiens wist zich er steeds aardig onderuit te voetballen en men bleef zo achter Stiens aanlopen wat voor Be Quick de nodige energie vergde.
Janneke Ennema, goed op dreef deze middag, was het die Stiens opnieuw aan de leiding bracht toen zij alleen op de keeper kon doorlopen 2-1. De beste kansen bleven voor Stiens en het was halverwege de tweede helft dat Janneke opnieuw haar voeten lieten spreken 3-1. De wedstrijd leek gespeeld, al kreeg Be Quick nog wel een prima mogelijkheid toen Ingrid een bal los liet. Gelukkig voor Stiens kon het schot nog net op tijd worden geblokt. De wedstrijd liep al naar het einde toen het nog even spannend werd. Ellen van Leusen zag haar schot onhoudbaar in de bovenhoek verdwijnen 3-2. Even later blies de prima scheidsrechter voor de laatste keer op zijn fluit en zo kwam er een einde aan een mooie, maar vooral ook een sportieve wedstrijd. Siebine Burggraaff speelde een uitstekende wedstrijd, geheel in dienst van het team. Achterin stond het bij Stiens goed, waar Cilla Ritsma en Demi Roggeveen elkaar prima aanvulden en zo een uitstekend centrum vormden. Topschutter Daphne van Loo van Be Quick kreeg hierdoor geen enkele kans en dit is zeker een compliment waard.