Vrouwen S.C. Stiens niet langs Vitesse 63 1-1

De vrouwen van SC Stiens kwamen in de topper in Koekange tegen Vitesse 63 niet verder dan een gelijkspel. Er zat ook niet meer in omdat teveel spelers onder hun kunnen presteerden. Debutant Vitesse 63 bleek een degelijke ploeg te hebben en de neutrale toeschouwer kon zich wel vinden in de uitslag.

Op papier was het zaterdag een topper tussen de verrassende debutant en koploper Vitesse 63 en de nummer twee SC Stiens. In de praktijk viel de wedstrijd tegen omdat met name bij Stiens teveel spelers hun niveau niet haalden. In die zin was een punt het hoogst haalbare waarmee Stiens zich tevreden moest stellen. Tegenstander Vitesse 63 bleek over een degelijk team te beschikken met de nodige snelheid en gevaar voorin. Linda Veltman en met name de jeugdige Dionne Keizer sprongen er in positieve zin uit. De verdediging bij Stiens had er in ieder geval de handen vol aan. Stiens begon nog wel redelijk aan de wedstrijd waarbij Vitesse zich in eerste instantie moest beperken tot verdedigen. Grote kansen leverde het niet op al kwamen Lisa en Iris een paar keer in de buurt van de goal van Vitesse. Een tegenvaller bij Stiens was het uitvallen van Janneke Ennema. Hierna werd het spel er niet beter op. Zelfs het middenveld bij Stiens had het moeilijk en Vitesse werd via hun voorhoedespelers steeds gevaarlijker. In zekere zin was het verrassend dat Stiens net voor rust toch aan de leiding kwam. Na een kluts situatie was Siebine Burggraaff attent en zag via de zijkant van haar hak de bal fraai onder de lat verdwijnen. Een mooie opsteker voor Stiens om op deze manier aan de thee te gaan. Een hoekschop voor Vitesse gooide echter alsnog roet in het eten. Het was Heidi de Vries die ongehinderd de bal langs Ingrid mocht koppen!

Na de rust een spelbeeld met veel foute passen en slordigheden aan beide kanten. Voor Stiens bleef het opletten als de voorwaartsen van Vitesse aan de bal kwamen. Dionne Keizer, echt een talent, bleef erg gevaarlijk en zelfs Cilla Ritsma kon haar af en toe niet beteugelen. Een aantal keren verdween een ingeschoten bal voorlangs het doel van keeper Ingrid Kars. Ingrid had nog een prima redding door de bal over de lat te tikken. De hoekschop werd opnieuw ingekopt door Heidi de Vries maar gelukkig wist een Stienser de bal op de lijn nog weg te werken. Stiens had echter met een beetje geluk de wedstrijd ook zo maar nog in winst kunnen omzetten. De beste kans was er voor Lisa Snoek die alleen op de keeper kon doorlopen. De matig ingeschoten bal werd echter door de keeper gestopt. Kleine kansjes waren er nog voor Judith en Iris maar het ontbrak hen aan de nodige schot kracht. Deze was er wel bij Siebine maar haar ballen verdwenen net over de lat. Zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en kregen beide ploegen een punt voor de moeite (zoals men vroeger op school zei) Gelukkig kan men bij Stiens beter en daar moet men zich dan maar op richten. Te beginnen volgende week met een thuiswedstrijd tegen het altijd lastige ONS Sneek.