Vrouwen S.C. Stiens verliezen topper van HTC

S.C. Stiens verloor de topper in Zwolle tegen HTC en voorlopig ook de strijd om het kampioenschap.  Normaal gesproken zal HTC de voorsprong van vijf punten niet meer uit handen geven.

Tweemaal weg gecounterd

Wat ging er allemaal mis zaterdag in de tweede helft met S.C. Stiens?  Op het moment dat vrij kort na rust de gelijkmaker door Stiens werd gemaakt door Daisy Andringa, leek alles mogelijk.  Misschien wilde men te gehaast een voorsprong forceren en stonden er hierdoor teveel mensen voor de bal.  Het feit was dat men, mede door persoonlijke fouten, tweemaal finaal werd weg gecounterd en binnen de kortste keren tegen een 3-1 achterstand aan zag. Deze klap zou men niet meer te boven komen in de tweede helft. Daarbij kwamen ook nog de vele positionele wisselingen binnen het team die de ploeg qua vastigheid geen goed deden.  Rixt van der Zee had de spanning in de wedstrijd misschien nog terug kunnen brengen, maar de bal ging net langs de verkeerde kant van de paal.  Voor hetzelfde geld had HTC de score overigens nog uitgebreid omdat men volop de gelegenheid kreeg van Stiens om op de counter te gaan spelen. Achterin bij HTC gaf men nog weinig weg en zo was de overwinning snel verklaard en bloede de wedstrijd in de tweede helft langzaam dood.

HTC een ingespeeld team

Was HTC dan zoveel beter?  Dat niet, maar er stond wel een ingespeeld team met enkele routiniers bij HTC dat verder speelde naar zijn mogelijkheden.  Bij vlagen in de wedstrijd leek Stiens een overwicht te hebben en had HTC het er zeker moeilijk mee. Zo kreeg Cilla Ritsma  na een fraaie aanval een goede schietkans maar raakte de bal half en het schot ging naast.  Een hoekschop van Stiens  kon, de zo te zien geblesseerde, keeper Annelies Martijn nog net over de lat tikken. De mooiste kans leek Megan Belles te krijgen na een lange bal van Janneke Heslinga.  Haar kopbal ging echter rakelings via de lat over.  Dat had dan net voor rust de gelijkmaker betekend.  Na een half uur spelen was HTC  uit het niets aan de leiding gekomen doordat een hoekschop via Marije de Boer direct in het doel verdween.

Vrijuit spelen

Zoals gezegd zal HTC een voorsprong van vijf punten wel niet meer uit handen geven in de komende zes wedstrijden die er nog te spelen zijn.  Gezien de resultaten van de laatste weken zat het er bij Stiens misschien ook wel een beetje aan te komen. De reden hiervan is denk ik moeilijk aan te geven en soms heb je ook een beetje geluk nodig.  De komende weken kan men in ieder geval weer vrijuit gaan spelen en het plezier daarbij zal een belangrijke factor moeten zijn. Binnen het team zal men hier zelf ook zo zijn gedachten over hebben. Belangrijk zal zijn om als team met elkaar te praten om tot een zelfde doelstelling te komen en het seizoen op een goede manier af te sluiten.  Uiteindelijk wacht er nog een nacompetitie en men zit nog in de halve finale van de beker.