Vrouwen S.C. Stiens verliezen in Assen van een beter ACV

Het wilde de vrouwen van S.C. Stiens zaterdag niet lukken om opnieuw punten aan haar totaal toe te voegen. ACV nam na rust de wedstrijd langzaam over. Het inbrengen van Amber Bandringa zorgde voor het laatste zetje in de goede richting en uiteindelijk behaalde men een verdiende 4-1 overwinning op Stiens.

In eerste helft speelde Stiens tegen de wind in en mocht het spel maken. ACV trok zich massaal terug op eigen helft en wachtte op foutjes bij de tegenstander om zo in de omschakeling toe te kunnen slaan. Dit lukte echter maar sporadisch omdat Stiens veel duels won en niet al teveel fouten maakte.  Balverlies leidde toch het eerste doelpunt van ACV in. Een demarrage van Dik werd onreglementair onderbroken door Leanne. De vrije trap van Hut, met wind mee, verdween fraai in de bovenhoek. Vanwege de weersomstandigheden met regen en harde wind, was goed voetbal niet mogelijk en beide teams kregen maar weinig echte kansen. Janneke Ennema wist er toch eentje te benutten en zo gingen de beide teams met een 1-1 stand de rust in.

Verwacht werd dat Stiens na de rust, met wind mee,  ACV meer onder druk ging zetten en zo meer kansen zou krijgen. Het tegengestelde was echter waar. Langzaam trok ACV de wedstrijd naar zich toe en ging steeds beter combineren. Het laatste zetje zou komen van Amber Bandringa die een kwartier na rust in het veld werd gebracht. Een steekbal door het hart van de verdediging  van Stiens werd goed door Amber afgerond. De wedstrijd was helemaal gespeeld toen Yasmin, bij het wegwerken van de bal,  deze ongelukkig tegen haar hand kreeg. Laura Heling wist wel raad met dit buitenkansje vanaf de stip!
Bij Stiens geloofde men er niet echt meer in en dit was af te zien aan het spel dat slordig was en teveel op toeval berustte. Het laatste doelpunt van ACV kwam opnieuw van Amber Bandringa. Zij liet even zien hoe je een bal uit een hoekschop strak binnen kopt!

Een op basis van de tweede helft verdiende overwinning voor ACV dat de punten goed kon gebruiken. Stiens mag volgende week laten zien dat deze wedstrijd een incident betrof en dat men veel beter kan. De tegenstander is dan Reiger Boys uit Heerhugowaard dat aan een goede reeks bezig is en dit jaar nog niet heeft verloren!  Onderschatting is dus uit den boze wil men de punten in Stiens houden!