Vrouwen S.C. Stiens vergeten Heerenveense Boys pijn te doen

Een gelijkspel had de verhouding goed weergegeven in de wedstrijd tussen koploper Heerenveense Boys en het op de tweede plaats staande S.C. Stiens. Het beetje geluk van de koploper zorgde er voor dat de punten in Heerenveen bleven.

De vrouwen van S.C. Stiens zijn er niet in geslaagd de spanning terug te brengen in de competitie. Door de overwinning van Heerenveense Boys is men al voor de winterstop goed op weg richting de Hoofdklas. Met maar twee gelijke spelen en negen overwinningen berust dit natuurlijk niet op toeval. Heerenveense Boys beschikt over een vrij compleet team met een goed gevulde bank. Met de van Oranje Nassau overgekomen Ana Carolina de Jong heeft men net die speler er bij gekregen die men nog nodig had. Een duidelijk verschil met Stiens dat het met een krappe selectie moet doen. Als er één team is die het Heerenveense Boys echter lastig kan maken dan is dat zeker Stiens en zo ook zaterdagmiddag. In de eerste helft speelde men een uitstekende partij en het had zeker niet misstaan wanneer men met voorsprong de rus was in gegaan. De scheidsrechter was mild toen het aantikken van Iris Pinkster in het strafschopgebied niet werd bestraft. Een inzet van Janneke Ennema hadden velen al geteld maar werd nog van de lijn gehaald. Megan Belles schoot van dichtbij nog eens in het zijnet. Het was dan ook verdiend dat Stiens via een strafschop van Cilla Ritsma de leiding nam 0-1. De voorsprong duurde helaas maar kort. Bij een hoekschop werd er onvoldoende ingegrepen en was het Annieck Bos die de bal binnen kopte 1-1. Opnieuw een stilstaande situatie die Stiens de das om deed. En zo was de wedstrijd snel weer in evenwicht en met deze stand werd ook de rust bereikt.

De tweede helft was van Stiens kant van iets mindere kwaliteit. De linies sloten minder aan en men gaf meer ruimte weg op het veld. Daar kwam bij dat men bij Heerenveense Boys tijdens de rust een paar omzettingen had gedaan die goed uitpakten. Een beetje uit het niets kwam Heerenveense Boys aan de leiding. Balverlies van Stiens, wel of geen buitenspel, bracht de bal bij Gerieke de Groot die de bal voor het doel kon brengen naar een geheel vrij staande speler 2-1. Bij Stiens liep men zo al snel achter de feiten aan. Er is zeker nog wel geprobeerd de bakens te verzetten. Het leverde echter niet meer de kansen op die we in de eerste helft hadden gezien. Heerenveense Boys mocht opnieuw niet klagen over de scheidsrechter dat deze de bal niet op de stip legde toen Berber van der Zee binnen de lijnen werd onderuitgehaald. Twee penalties in één wedstrijd waren blijkbaar teveel van het goede. Ook aan Heerenveense Boys kant deden zich geen grote kansen meer voor. Zo eindigde de wedstrijd in een nipte, ietwat gelukkige overwinning voor de koploper.

Volgende week.

De vrouwen van S.C. Stiens spelen volgende week een thuiswedstrijd tegen het op de tweede plaats staande ASC,62 uit Dalfsen.