Vrouwen S.C. Stiens verdiend langs Oranje Nassau 2 4-2

De vrouwen van S.C. Stiens hadden zaterdag lange tijd moeite om afstand te nemen van een compact voetballend Oranje Nassau. Mede door een aantal wissels bij ON werd het uiteindelijk toch nog ruime overwinning voor de Stiensers.

Oranje Nassau was zaterdag gebonden aan een opdracht van hun hoofdtrainer om via een bepaald systeem te spelen waarmee men ervaring moest opdoen. Dit hield in dat er compact op eigen helft werd verdedigd met alle spelers achter de bal. Ook moest de lange bal er bij Stiens worden uit gehaald. Bij balbezit werd er snel omgeschakeld en hun snelle spits gezocht. In feite voetbalde ON geheel tegen hun natuur omdat men net als Stiens graag naar voren wil voetballen. Gedurende de wedstrijd gaf het te spelen systeem steeds meer wrijving binnen het team van ON. Door een aantal gedwongen wissels in de tweede helft viel het systeem uiteindelijk geheel in duigen en kon Stiens toch nog uitlopen naar een ruime verdiende overwinning.

Door de kleine ruimte op het veld was het in de eerste helft voor Stiens moeilijk voetballen. Er werd te weinig bewogen en ON kon mede door hun goede keeper eenvoudig overeind blijven. Toen Lisa Snoek al een keer goed door kwam via de zijkant, was het wel gelijk raak. De voorzet werd, door de van een blessure herstelde Janneke Ennema, prima afgerond 1-0. Het werd echter al snel weer gelijk toen een slippertje van Judith door de snelle Amy in,t Veld werd afgestraft 1-1. Berber van der Zee had nog eens pech met een schot op de paal en zo werd met een gelijk stand de rust bereikt.

In de tweede helft werd de druk door Stiens verder opgevoerd. ON had de pech dat men al vrij snel de keeper moest wisselen voor een veldspeler. Hier bleef het niet bij en door meerdere wissels werd het bij ON onrustiger in het veld. Voor Iris Pinkster ontstond in eens de vrije ruimte en om speelde keurig de keeper 2-1. Toen vrij kort daar op een handsbal bij ON door de scheidsrechter werd bestraft met een strafschop, was de wedstrijd beslist. Cilla Ritsma wist er wel raad mee 3-1. Opnieuw een prima assist van Lisa stelde Iris in staat haar tweede doelpunt te maken deze middag 4-1. Een ingeschoten bal, die Ingrid onvoldoende klemvast kon krijgen, zorgde er voor dat opnieuw Amy in,t Veld de achterstand kon verkleinen tot 4-2. Hier bleef het bij en zo konden er opnieuw drie punten worden bijgeschreven en bleef men in het spoor van de verrassende koploper Vitesse,63 dat opnieuw wist te winnen, nu van ONS. Volgens de supporters was Iris Pinkster deze middag de uitblinker bij Stiens. Een mooie beloning omdat zij speciaal voor deze wedstrijd haar vakantie op Ameland had onderbroken.

Volgende week speelt Stiens de uitwedstrijd tegen koploper Vitesse’63. Het zou mooi zijn om hier met een bus vol supporters naar toe te gaan.