Vrouwen S.C. Stiens uitgeschakeld in nacompetitie door IJzendijke 1-2

De vrouwen van SC Stiens zijn zaterdag uitgeschakeld in de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklas door IJzendijke. De conclusie zou kunnen zijn dat over twee wedstrijden de meest gelukkige heeft gewonnen. De ploegen ontliepen elkaar weinig en het was een sportieve strijd tussen twee teams die beide wilden voetballen. IJzendijke mag het nu in de finale-ronde gaan opnemen tegen Oranje Nassau uit Groningen.

Theoretisch gezien stond het er voor Stiens goed voor nadat men vorige week gelijk had gespeeld in Zeeland. De eerste helft stond het er echter niet goed op bij Stiens. Men kwam steeds een stapje te laat en er werd niet goed bijgesloten waardoor IJzendijke veel te veel aan de bal kwam. Al vrij vlot in de wedstrijd moest Cilla Ritsma in een situatie rand strafschopgebied aan de noodrem trekken. De scheidsrechter gaf hierop een strafschop die werd benut door de aanvoerder van IJzendijke Maud Kuijpers 0-1. En zo liep men bij Stiens al snel weer achter de feiten aan. Op zich nog niet noodlottig en er zouden zich nog genoeg kansen voor doen om de stand weer recht te trekken. Lisa Snoek ging er een aantal keren goed langs maar de voortzetting liet steeds te wensen over. Het spel van de drie aanvallers bij Stiens voorin berustte teveel op toevalligheden en IJzendijke kon hierdoor in de eerste helft redelijk eenvoudig overeind blijven. Ook de prima keeper van IJzendijke was deze middag vaak weer een sta in de weg met een aantal uitstekende reddingen. Het liep al aardig richting het rust signaal toen men bij IJzendijke helemaal op rozen kwam te zitten. Kelly van Leeuwe kreeg zo maar de vrije ruimte en ronde fraai af in de bovenhoek waarbij Ingrid Kars de bal net onvoldoende wist te toucheren 0-2.

Na de rust zou het dan voor Stiens als nog moeten gaan gebeuren. En het gebeurde ook. Er werd voor iedere meter gestreden, er werd nu wel kort gedekt en IJzendijke had het de gehele tweede helft moeilijk om zich onder de druk uit te voetballen. Het werd steeds drukker op de helft van IJzendijke en je moet dan het geluk hebben dat de bal een keer goed valt. Janneke Ennema bracht een aantal keren de bal goed voor de goal maar steeds kon de bal door IJzendijke worden opgeruimd. Halverwege de tweede helft kwam dan toch de aansluit-treffer op het scorebord. Megan Belles kopte de bal fraai binnen 1-2. Zou het dan alsnog gaan gebeuren? Bij Stiens werd door trainer Valk nog een aantal verse krachten in het veld gebracht in de personen van Daisy, Judith en Janneke. Er werden natuurlijk achterin risico,s genomen en hierdoor had IJzendijke de wedstrijd ook zo maar definitief in het slot kunnen gooien. Gelukkig voor Stiens teisterde het schot van de uitstekend spelende Van Leeuwe de deklat! Nog één keer werd er door Stiens alles uit de kast gehaald om de gelijkmaker alsnog op het scorebord te krijgen om zo een verlenging van de wedstrijd af te dwingen. De keeper van IJzendijke had nog een keer een uitstekende redding door de bal uit de kruising te tikken. Zo verliepen de laatste minuten en trok uiteindelijk IJzendijke aan het langste eind. Achteraf gezien kan de conclusie worden getrokken dat SC Stiens het met name in het laatste kwartier in de uitwedstrijd heeft laten liggen. Een ruime overwinning lag toen zeker binnen de mogelijkheden wanneer drie prima mogelijkheden waren benut. Uiteindelijk tellen in het voetbal de doelpunten en op basis daarvan heeft IJzendijke er één meer gemaakt dan SC stiens en daarom verdiend gewonnen. Namens SC Stiens wensen wij hen daarom veel succes in de wedstrijden tegen Oranje Nassau.

Voor de vrouwen van SC Stiens wacht volgende week zaterdag in Joure nog één wedstrijd en zeker een niet onbelangrijke namelijk, de finale voor de beker van District Noord tegen Sint Anna Parochie. Het zou mooi zijn als “deze prijs” wel kan worden binnen gehaald.