Vrouwen S.C. Stiens uitgeschakeld door FC Rijnvogels 0-4

De vrouwen van S.C. Stiens zijn in de nacompetitie uitgeschakeld door FC Rijnvogels. Het gelijkspel in Katwijk kon uiteindelijk geen positief vervolg worden gegeven in de thuiswedstrijd in Stiens. Er is alles aan gedaan maar uiteindelijk was de winst voor de Katwijkers over twee wedstrijden verdiend.

Opnieuw is het de vrouwen van S.C. Stiens niet gelukt om de landelijke hoofdklas via de nacompetitie te bereiken. In vorige edities waren Klarenbeek en IJzendijke net te sterk en nu gold hetzelfde voor de FC Rijnvogels. Geen schande, want er is alles aan gedaan door de vrouwen en soms moet je gewoon je meerdere erkennen in de sport. Het was niet dat FC Rijnvogels zoveel beter was, maar de vele “pijntjes” en de krappe selectie hebben Stiens zeker parten gespeeld in deze tweekamp. Het optimale is er uit gehaald dit seizoen en dit verdiend een groot compliment aan de leiding en het team. Dit geld zeker voor Tjamme Valk die de vrouwen 6 jaar heeft gecoacht en van de derde naar de landelijke eerste klas heeft gebracht tot op de drempel richting Hoofdklas. Twee keer werd de noordelijke districtsbeker gewonnen. Gelukkig blijft Tjamme Valk behouden voor S.C. Stiens als hoofd opleidingen. Talenten ontwikkelen en voor een goede doorstroming gaan zorgen richting de vrouwen selectie-teams zal nodig zijn om toch ooit die hoofdklas te gaan bereiken.

De eerste helft werd er bij vlagen uitstekend gespeeld door S.C. Stiens. FC Rijnvogels zat niet echt lekker in de wedstrijd en mocht van geluk spreken dat men met een 0-1 voorsprong kon gaan rusten. Een “kadootje” uit een hoekschop die slecht werd verwerkt en kon worden binnen gekopt.
Dan maar na de rust zal men bij Stiens gedacht hebben maar de tweede helft kon men steeds minder een vuist maken. Dit kwam mede door de hechte verdediging van FC Rijnvogels waar aanvoerder Anique van der Boon als een vorst speelde. Toen uit een buitenspel situatie de 0-2 op het scorebord kwam, was de wedstrijd gespeeld. Stiens moest nog meer risico,s gaan nemen en werd vervolgens nog twee keer weg gecounterd met een geflatteerde 0-4 nederlaag als gevolg. Een verdiende overwinning voor FC Rijnvogels in deze tweekamp. S.C. Stiens wenst hen succes in de volgende ronde tegen Ter Leede Vr 2.

Na zes jaar de verslaggeving met veel plezier te hebben gedaan, is dit dan de laatste. Ik geef de pen graag door aan een opvolger. Aan alles komt een eind, maar het is voor mij gelijk ook weer de start van een nieuw begin als bestuurslid vrouwen S.C. Stiens.