Vrouwen S.C. Stiens te sterk voor The Knickerbockers 5-2

De vrouwen van S.C. Stiens wisten opnieuw van een stad/Groninger ploeg te winnen. Na vorige week Oranje Nassau te hebben verslagen, kon ook The Knickerbockers het tegen de Stiensers niet bolwerken.

Er stond zaterdag een stevige wind schuin over het veld. De vrouwen van Stiens deden in de eerste helft hier hun voordeel mee. Men was veel in balbezit en TKB moest zich veelal beperken tot verdedigen. Dit is tevens het meest kwetsbare onderdeel van deze ploeg en Stiens maakte hier goed gebruik van door veel druk te zetten. Hier kwam bij dat Stiens er steeds kort op zat en weinig ruimte weg gaf aan de TKB-voorwaartsen om lekker te voetballen. Wat nog wel eens een probleem wil zijn, is het scoren! Helaas voor TKB vlogen de meeste ballen van Stiens dit keer direct tegen het net en zo stond er bij rust een comfortabele 5-0 voorsprong op het scorebord en was de wedstrijd in feite gespeeld. Lisa Snoek tekende voor 2 doelpunten en Janneke Ennema had het helemaal op de heupen en scoorde zelfs een zuivere hattrick. Beide vrouwen konden wel weer eens een doelpunt gebruiken en het was mooi te zien dat men het scoren nog niet verleerd is.

Tweede helft.
TKB wilde zich nog niet helemaal gewonnen geven en dacht misschien aan de eerdere wedstrijd in Groningen toen men na een 1-5 achterstand bij rust, nog tot 4-5 wist terug te komen. Men werd gesteund in deze gedachte door slordigheden bij Stiens en zo wist men binnen een kwartier twee keer te scoren. Eerst was het Maria van Omme die goed vrij liep en afdrukte. Even later was er een hoekschop die slecht werd verwerkt en door een speler van TKB kon worden binnen geschoten. Zou het dan opnieuw spannend gaan worden? Dit had gekund als een door gekopte bal door de goed doorgelopen en uit blinkende aanvoerder van TKB, Maxime Jackson, niet naast was geschoten. Ook een vrije trap van haar zorgde nog voor het nodige gevaar maar de bal ging gelukkig voorlangs. Dit zou ook teveel van het goede zijn geweest want Stiens had voor hetzelfde geld de score nog verder kunnen uitbouwen. Kansen genoeg, maar het afronden lukte niet meer zoals in de eerste helft.
Met deze overwinning is door de vrouwen van S.C. Stiens een goede stap gezet naar opnieuw een plaats in de nacompetitie. Wie weet zit er nog meer in het vat mocht Heerenveense Boys nog steekjes laten vallen.