Vrouwen S.C. Stiens te sterk voor Be Quick Dokkum 2-0

De Friese derby tussen de vrouwen van S.C. Stiens en Be Quick Dokkum in de landelijke eerste klas eindigde in Stiens in een regelmatige overwinning voor de thuisclub waarop niets viel af te dingen.

De vrouwen van S.C. Stiens waren zaterdag duidelijk de bovenliggende partij in deze wedstrijd. Dit was niet verwonderlijk omdat Be Quick ten opzichte van het vorige seizoen een aantal spelers is kwijt geraakt. Verder kampte men met enkele blessures. Ook bij Stiens waren er geblesseerden en daar kwam al vroeg in de wedstrijd Berber van der Zee nog eens bij. Josien Bos werd haar vervanger en deed dit naar behoren.

Voor Be Quick werd het een wedstrijd van “de ruimtes klein houden” en gokken op een uitval via hun snelle voorwaartsen. De verdediging van Stiens had er echter steeds goed het oog in en de enige echte kans voor Be Quick in deze wedstrijd was er voor Nina Heyligers die alleen voor Ingrid over schoot. Net daarvoor had Stiens de leiding genomen door een benutte strafschop van Cilla Ritsma, nadat Lisa Snoek “binnen de zestien” was neergelegd. Voor de rust had Siebine Burggraaff de wedstrijd definitief in het slot kunnen gooien maar schoot recht in de handen van de keeper.

Na de rust een zelfde spelbeeld. Een aanvallend Stiens en een stug verdedigend Be Quick dat op een kansje bleef loeren. Deze deden zich echter niet meer voor en het was wachten op een tweede goal van Stiens die de wedstrijd definitief zou beslissen. Het bleef veelal bij kleine kansen en zo kon Be Quick lang in de wedstrijd blijven. Uiteindelijk besliste Stiens toch de wedstrijd. Na een mooie aanval sneed Siebine Burggraaff door de verdediging van Be Quick en lag de bal “breed” op de meegelopen Iris Pinxter die voor de 2-0 tekende tegen haar oude ploeg. De wedstrijd was hiermee definitief beslist en kabbelde vervolgens rustig naar het einde. Bij Stiens speelde Cilla Ritsma een prima partij. De beste man op het veld was echter deze middag de scheidsrechter uit het verre Scheemda die voor het eerst een vrouwen wedstrijd floot en dit uitstekend deed.

Volgende week
De vrouwen van S.C. Stiens spelen volgende week een uitwedstrijd in Groningen tegen The Knickerbockers.