Vrouwen S.C. Stiens spelen gelijk tegen ASC,62 1-1.

De vrouwen van S.C. Stiens en ASC deelden zaterdag in Dalfsen de punten. De neutrale toeschouwer kon wel vrede hebben met deze uitslag.

De wedstrijden tussen ASC en S.C. Stiens kenmerken zich de laatste jaren door het feit dat ze vaak aan elkaar gewaagd zijn en zo ook deze middag in Dalfsen. De eerste helft was voor ASC en de tweede helft voor S.C. Stiens. Volgens de thuisclub had men in de rust met 3-0 voor kunnen staan. Dit had gekund als de kopballen van Alie Tempelman en een omhaal van Ingrid Lans de juiste richting hadden gevonden. S.C. Stiens kreeg echter ook een paar uitstekende mogelijkheden en dan had er misschien een 3-2 ruststand op het scorebord gestaan. Nu bleef het bij een 1-0 voorsprong voor ASC. Na balverlies kreeg de rechtsback de vrije ruimte en verraste Ingrid met een lob in de verre hoek.

In de rust had trainer Valk van Stiens een wijziging binnen het team doorgevoerd die goed zou uitpakken. Met Megan Belles achterin en Iris Pinxter meer naar voren kwam er nog meer rust en voetbal in de ploeg. ASC moest hierdoor steeds meer terrein plaats geven. Het wachten was alleen nog op de gelijkmaker en deze kwam uiteindelijk van de voet van Lisa Snoek die een verdediger van de bal zette en vervolgens ook de keeper het nakijken gaf. Op dat moment dik verdiend en bij Stiens voelde men dat er nog meer in zat. Een aantal prima steek ballen leverden kansen op voor Iris en Lisa. Helaas kwam men net steeds dat laatste stapje te laat, al was er ook pech toen Iris de keeper al had omspeeld en uit een lastige hoek de paal raakte. Berber van der Zee schoot nog eens in goede positie over en van Siebine Burggraaff werd een doelpunt, vanwege vermeend hands, afgekeurd. Het was wel steeds opletten voor Stiens want ASC bleef loeren op de counter om, met een uitval via hun snelle vleugelspelers, alsnog toe te slaan. De verdediging van Stiens had er echter steeds goed het oog in en zo werden de punten gedeeld.

Bij Stiens nog een compliment voor de beide youngsters Josien Bos en Kelly Groenewoud die zich prima kweten van hun taak.