Vrouwen S.C. Stiens tegen Sint Anna Parochie 4-1

De vrouwen van S.C. Stiens behaalden een regelmatige overwinning in de derby tegen buur Sint Anna Parochie. Waar vooraf op een stevige wedstrijd was gerekend, viel dit in de praktijk alles mee. Bij Sint Anna Parochie leek zaterdag de echte overtuiging te ontbreken om het Stiens moeilijk te maken.

Door het gemis van enkele basis spelers aan beide kanten, stonden de teams enigszins gehandicapt op het veld. Stiens bepaalde vanaf de aftrap het spel en Sint Anna moest zich veelal beperken tot verdedigen. Al snel wist Janneke Ennema, de laatste tijd goed op dreef, het net te vinden 1-0. Ook de 2-0 kwam van de voet van Ennema en zo had Stiens als snel een comfortabele voorsprong. Sint Anna geloofde deze middag niet echt in een goed resultaat. Men wist niet echt druk te zetten en kansen te creëren. Het bleef enkel bij een afstand schot die door Ingrid klemvast werd gepakt. Toen net voor het rust signaal Stiens een strafschop kreeg, was de wedstrijd in feite gespeeld. Iris Pinkster wist met dit buitenkansje wel raad 3-0.

Tweede helft.

De tweede helft was iets meer een wedstrijd. Sint Anna zat er korter op en loerde op een counter in de omschakeling. Via de rechterkant kreeg men een paar keer een mogelijkheid. Dit kwam ook omdat men zich bij Stiens niet overdadig meer wenste in te spannen. Verder kon er door trainer Valk volop worden gewisseld, zodat ook de wissel spelers zich volop konden laten zien. Voor sommigen was het de eerste keer dat zij in Vrouwen 1 speel minuten mochten maken.

Een fraai opgezette aanval via veel schijven bracht de bal via Siebiene uiteindelijk bij de geheel vrij staande Janneke die eenvoudig kon scoren 4-0. Sint Anna wist uiteindelijk zo de eer toch nog te redden. En door het gejuich werd duidelijk dat men hier erg blij mee was. De rechtsbuiten kreeg even teveel vrijheid en de voorzet werd prima afgerond 4-1. Zo kabbelde de wedstrijd rustig naar het einde en kon Stiens opnieuw 3 punten bij het totaal optellen. Koploper Heerenveense Boys liet tegen Oranje Nassau 2 punten liggen en wie weet ontstaat er alsnog een spannend slot in de competitie.