Vrouwen S.C. Stiens schieten tekort tegen Hollandscheveld 0-0

De vrouwen van S.C. Stiens kwamen in Hollandscheveld niet verder dan een gelijkspel. Hiermee deed men zich zelf tekort omdat een ruime overwinning zeker tot de mogelijkheden had behoord. Het maken van doelpunten blijft echter een belangrijk onderdeel van het spelletje.

Wie gisteravond de samenvatting tussen PSV en Heracles heeft gezien kan zich een voorstelling maken van een team dat veel sterker was en dat toch niet de overwinning wist binnen te slepen. Er waren voldoende kansen voor PSV maar deze werden niet benut en de keeper van Heracles was een sta in de weg. Dit was precies gelijk aan hetgeen er zich zaterdagmiddag zich in Hollandscheveld af speelde. Een sterker Stiens kreeg voldoende kansen om ruim afstand te nemen van de tegenstander. Een paar keer kwam men alleen voor de keeper die deze middag duidelijk een sta in de weg was. Een aantal keren had men pech. Een afstandsschot van Berber van der Zee raakte de lat en een inzet van Lisa in de tweede helft eindigde via binnenkant paal alsnog in de handen van de keeper. Je zou kunnen zeggen “het zat ook niet mee”.

Direct vanaf de aftrap leverde voor Stiens al een kansje op door een te zachte terugspeelbal. Iris Pinkster kwam net een stapje te laat. Een nog betere kans ontstond toen zij alleen mocht doorgaan en de keeper weifelde met uitkomen. Helaas ging haar schot langs de verkeerde kant van de paal. Een nieuwe inzet van Iris was de keeper al gepasseerd, maar kon nog net voor de lijn worden gestopt. En dan was er nog een aanname van de bal door Megan Belles in kansrijke positie, waarbij de bal van haar voet sprong. Hollandscheveld wist hier maar weinig in aanvallend opzicht tegenover te stellen. Met lange uittrappen via de keeper probeerde men gevaar te stichten via hun gevaarlijkste aanvaller Elleke Snippe. De verdediging van Stiens had er echter steeds goed het oog in. Echte kansen heeft Hollandscheveld in deze wedstrijd dan ook niet gehad.

In de rust probeerde trainer Valk van S.C. Stiens door het inzetten van Janneke Ennema de druk bij Hollandscheveld nog verder op te voeren. Dit slaagde want Janneke was regelmatig haar tegenstander te snel af. De eindpass was echter voor verbetering vatbaar, als ook het anticiperen hierop door de aanvallers van Stiens. Janneke kreeg zelf een uitstekende mogelijkheid toen zij alleen richting de keeper kon doorlopen. Een bal in de korte hoek behoorde tot de mogelijkheden maar het schot eindigde weer eens op de benen van de keeper. Een aantal kopballen van Megan uit hoekschoppen hadden een beter lot verdiend. Uit één zo,n situatie ging de kopbal rakelings langs de verkeerde kant van de paal. En zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel zonder doelpunten. Het spel was voldoende, er waren genoeg mogelijkheden maar de bal wilde er niet in en zo gingen twee kostbare punten verloren. Het blijft voetbal en ook PSV kan er na gisteravond weer over meepraten.
Volgende week.

Volgende week staat er voor S.C. Stiens een bekerwedstrijd op het programma in Driezum tegen Viod 2.