Vrouwen S.C. Stiens ook langs Vitesse ,63 5-0

De vrouwen van S.C. Stiens behaalden zaterdag de vijfde overwinning op rij van na de winterstop. Nu werd debutant Vitesse ,63 uit Koekange aan de zegekar gebonden. Het verschil met koploper Heerenveense Boys blijft echter vier punten met nog vier wedstrijden te gaan.

Debutant Vitesse ,63 debuteert dit jaar verrassend goed in de landelijke eerste klas B. Ook in Stiens was zaterdag te zien dat het door hen behaalde aantal punten niet op toeval berust. Er zit idee achter de speelwijze en aanvallend heeft men voldoende in huis om het een tegenstander lastig te maken. De eerste helft was men blijkbaar toch teveel onder de indruk van de tegenstander en liep vooral achter Stiens aan. Gelijk vanaf de aftrap had de bal er al in kunnen liggen, maar na een scrimmage voor het doel kwam de keeper als overwinnaar uit de strijd. Bij een hoekschop van Marije de Boer zag de keeper er niet goed uit en de bal verdween bij de tweede paal rechtstreeks in de goal 1-0.

Een mooie opsteker en er kwamen meer kansen die overigens onvoldoende werden benut. Een strak schot van Berber van der Zee kon de keeper niet klemvast krijgen en Lisa Snoek kon eenvoudig de bal binnen tikken 2-0. Af en toe begon Vitesse iets meer van zich af te bijten en men hoopte zo voor de rust nog de aansluitingstreffer te kunnen maken. Een uittrap van Ingrid Kars in de voeten van een Vitesse speler leverde een kans op maar het vizier stond onvoldoende op scherp.

Tweede helft.

Dan maar proberen om direct na rust de aansluitingstreffer te produceren , zal men gedacht hebben bij Vitesse ,63. Men zette duidelijk een tandje bij en de wedstrijd was meer in evenwicht dan in de eerste helft. Vooral de rechtsbuiten was een handenbinder en zorgde regelmatig voor gevaar. Maar als je niet scoort, valt het doelpunt vaak aan de andere kant is een oude voetbalwet en zo ook vanmiddag. Een strakke voorzet van Janneke Ennema werd goed beoordeeld door aanvoerder Megan Belles 3-0. Janneke tekende zelf voor de volgende treffer na goed voorbereidend werk van Lisa 4-0. Als klap op de vuurpijl werd de bal door de scheidsrechter nog een keer op de stip gelegd en keeper Ingrid Kars schoot de bal onberispelijk langs haar collega aan de overkant 5-0. Ook Vitesse kreeg nog een strafschop, maar Ingrid wilde zich niet meer laten passeren en stopte deze bal. Een schot van Vitesse ging nog via de lat over het doel en een bal van de rechtsbuiten ging maar net voorlangs het doel. Zo had de score, met een beetje meer geluk, er zo maar draaglijker uit kunnen zien. De punten bleven echter in Stiens en de competitie blijft hierdoor spannend tot het eind.

Volgende week.

Volgende week moeten de vrouwen van S.C. Stiens het in Hoogeveen opnemen tegen debutant en winnaar van de tweede periode De Weide.