Vrouwen S.C. Stiens net op tijd langs Lycurgus 2-1

De vrouwen van S.C. Stiens wonnen zaterdag nipt de thuiswedstrijd tegen Lycurgus. Het was een wedstrijd om des keizers baard, zoals men dat noemt. Lycurgus was al gedegradeerd en bij Stiens werd er voorzichtig al vooruit gekeken richting de nacompetitie.

De wedstrijd tegen Lycurgus was al weer de laatste van deze competitie. S.C. Stiens is opnieuw tweede geworden, net zoals het jaar er voor. Een goede prestatie achter kampioen HTC dat net iets constanter was. Dit betekend opnieuw nacompetitie spelen voor promotie naar de landelijke Hoofdklasse. De eerste tegenstander wordt Stedoco of IJzendijke. Eerst moet er volgende week nog een beslissingswedstrijd worden gespeeld om het kampioenschap tussen Klarenbeek en Stedoco. Het wordt op Pinkstermaandag voor SC Stiens in ieder geval een verre uitwedstrijd , maar daar over later meer!

De wedstrijd tegen Lycurgus was van een matig gehalte. Het was mooi weer en beide ploegen wilden zich niet overmatig meer inspannen. Lycurgus had de opdracht gekregen om het veld klein te houden om zo niet tegen een grote nederlaag aan te lopen. Deze taak voerden ze dan ook met verve uit de gehele wedstrijd. Het was dus moeilijk voor Stiens om een gaatje te vinden. Kleine kansjes waren er voldoende maar de afwerking liet te wensen over. Lycurgus kwam op deze manier zelf niet echt aan voetballen toe en keeper Ingrid Kars van Stiens kreeg alleen een paar terug speelballen te verwerken.

Na de rust zou Stiens dan toch het verschil willen maken, zo was de algemene verwachting. Uit één van de spaarzame counters van Lycurgus liep men eerst nog tegen een achterstand aan. Leonie van de Velde wist wel raad met de geboden ruimte en dit betekende de 0-1. Het spel van Stiens bleef te doorzichtig en men trapte nog al eens in de buitenspelval. Op deze manier wist Lycurgus het lang vol te houden. Een fraaie combinatie met Daisy Andringa over rechts werd door Siebine Burggraaff afgerond 1-1. Daisy liet even later opnieuw zien nog steeds over een prima traptechniek te beschikken, al ging de keeper ook in de fout 2-1. De wedstrijd leek gespeeld, al had Elisa Fokkens haar afscheid bij Lycurgus nog extra glans kunnen geven door een mooie kans nog te benutten. Helaas voor haar lukte dit net niet en zo eindigde de wedstrijd in een nipte overwinning voor de Stiensers. Ook scheidsrechter Boonstra uit Twijzelerheide floot zijn laatste wedstrijd. Veel respect voor deze man die dit tot zijn zeventigste heeft weten vol te houden!

Pinkstermaandag

Of naar Hoornaar (Stedoco) 197 km van Stiens, of naar IJzendijke (ZeeuwsVlaanderen) 360 km van Stiens. Als sportvrouw laat je je hierdoor niet afschrikken en natuurlijk gaan we er met zijn allen weer voor. Nacompetitie voor promotie naar de landelijke Hoofdklasse.