Vrouwen S.C. Stiens naar tweede plaats tegen ASC,62 1-0

De vrouwen van S.C. Stiens hebben de tweede plaats heroverd door ASC,62 met een nederlaag naar Dalfsen terug te sturen. Hoewel nipt, was de overwinning zeker verdiend vanwege het spel en het aantal kansen.

De wedstrijden tussen S.C. Stiens en ASC,62 zijn in de regel aan elkaar gewaagd. Dit was zaterdag in Stiens ook weer het geval. Op het veld ontliepen de beide ploegen elkaar niet veel, al had Stiens wel verreweg het meeste initiatief in de wedstrijd. Ook het aantal kansen over de gehele wedstrijd gezien, was duidelijk in het voordeel van Stiens. Opnieuw werden er echter weer teveel kansen gemist, waardoor ASC,62 steeds in de wedstrijd kon blijven. Een slotoffensief van ASC,62 mocht echter niet meer baten en zo bleven de punten terecht in Stiens.

Vanaf de aftrap probeerde Stiens gelijk druk te zetten en hierdoor moest ASC,62 zich vooral beperken tot verdedigen. Via de zijkanten kwam men bij Stiens regelmatig gevaarlijk door maar de eind pass kwam vaak net niet aan. Bij een bal die terug kwam van de lat waren de voorwaartsen van Stiens niet attent genoeg om de bal binnen te schieten. Een diepe bal leek een prooi te worden voor de doelman van ASC,62 maar in tweede instantie was het toch Janneke Ennema die de los gelaten bal tegen het net kon drukken 1-0. Een verdiende voorsprong op dat moment gezien het spel van Stiens en het aantal kansen. ASC,62 wist alleen gevaarlijk te worden uit hoekschoppen waarbij de bal een paar keer net naast de voor hen verkeerde kant van de paal ging. Pal voor de rust kreeg Iris Pinkster, na een vloeiende aanval, een uitgelezen kans. Van dichtbij ging haar schot helaas langs de verkeerde kant van de paal. Zo ging Stiens met een kleine voorsprong de rust in en was er in de tweede helft steeds nog van alles mogelijk.

Ook in de tweede helft bepaalde Stiens in hoofdzaak wat er op het veld gebeurde. Achterin met Cilla Ritsma en Rixt van der Zee in het centrum, stond het als een huis en de opbouw werd door hen ook nog eens goed verzorgd. De altijd lastige spits Alie Tempelman van ASC,62 had dan ook een moeilijke middag en kon weinig uitrichten op deze manier. Opnieuw moest ASC,62 achteruit maar bleef loeren om in de omschakeling toe te slaan. Bij Stiens had men er echter steeds goed het oog in en er werd door het gehele team maar weinig weg gegeven. Opnieuw leverden enkele hoekschoppen van ASC,62 nog het meeste gevaar op. Keeper Ingrid Kars kwam steeds goed van haar lijn af en bracht een aantal keren prima stompend redding. Ook bij een scrimmage voor het doel, kwam Stiens als overwinnaar uit de strijd. Opnieuw kreeg Iris Pinkster namens Stiens een uitgelezen kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Ze kon alleen doorlopen op de keeper en probeerde deze te omspelen. De keeper van ASC,62 bleef steeds goed kijken en plukte de bal uiteindelijk toch nog van haar schoen. Zo bleef het tot het einde van de wedstrijd spannend en gooide ASC,62 er nog een slotoffensief. De snelle Ingrid Lans werd nog door trainer Jan Maat in het veld gebracht, maar uiteindelijk zou ook deze wissel niet meer baten. Zo bleven de punten in Stiens en neemt men voorlopig weer de tweede plaats in. Nog één wedstrijd te gaan voor de winterstop.