Vrouwen S.C. Stiens laten De Weide langszij komen 2-2

De vrouwen van S.C. Stiens lieten zaterdag geheel onnodig twee punten liggen in Hoogeveen tegen De Weide. Het werd de wedstrijd van de gemiste kansen. Uiteindelijk wist De Weide zelfs nog langszij te komen!

In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht en S.C. Stiens wist dan ook met een geruststellende 0-2 voorsprong de rust in te gaan. De score had echter hoger moeten zijn. Lisa en Janneke kregen fraaie kansen maar wisten het net niet te vinden. De Weide probeerde via topscorer Michelle Okken af en toe gevaar te stichten, maar Rixt van der Zee en Cilla Ritsma hadden haar redelijk in de tang. Het bleef voor haar bij een goed schot met links, maar Ingrid Kars stond op de goede plek. Het eerste kwartier speelde men bij Stiens geconcentreerd en dus goed. Janneke Ennema kon steeds haar acties maken en bediende zo een keer Siebiene Burggraaff op maat 0-1. Een op dat moment verdiende voorsprong. Na een kwartier spelen werd het spel bij Stiens onrustiger en af en toe slopen er kleine foutjes in. Zo verspeelde Rixt de bal een keer en moest vervolgens aan de noodrem trekken, wat haar op een gele kaart kwam te staan die later in de wedstrijd nog gevolgen zou hebben. Het was Janneke die opnieuw van zich liet spreken. Een inzet van haar verdween via een paar spelers van de Weide alsnog tegen het net 0-2. Nog voor de rust had Stiens de wedstrijd echter in het slot moeten gooien. Lisa Snoek kreeg een geheel vrij veld voor zich en kon alleen op de keeper doorlopen. Op het laatste moment wilde ze de bal breed leggen op de meegelopen Janneke, maar de bal was onzuiver waardoor deze opgelegde kans verloren ging. Waar de laatste weken volop werd gescoord, lukte het deze keer net even iets minder en dat is ook voetbal. Voor De Weide bleef het bij enkele afstandschoten en hoekschoppen. Men wist in de eerste helft niet echt gevaarlijk te worden

Tweede helft.

De tweede helft zette De Weide er nog een tandje bij. De ploeg schuwde de fysieke strijd niet en dit resulteerde in een aantal pittige overtredingen die met gele kaarten werden “beloond”. De wedstrijd kon nu twee kanten op. Als Stiens zou scoren was de wedstrijd waarschijnlijk beslist en bij een tegentreffer zou het nog spannend worden! Opnieuw waren er kansen voor Janneke en Lisa maar de treffer viel uiteindelijk aan de andere kant. Een hoekschop werd, door een goed voor haar man komende speler van De Weide, fraai binnen getikt. Opnieuw een doelpunt uit een stilstaande situatie die Stiens de das om deed 1-2. Ingrid redde vervolgens nog een keer fraai door zich voor de bal te werpen na een scrimmage situatie. Het zou toch niet, maar het gebeurde deze keer wel. Een wel of niet terecht gegeven vrije trap zou Stiens uiteindelijk noodlottig worden. De in draaiende bal werd door iedereen gemist en eindigde in de verre hoek 2-2. Na onderling gekibbel werden een speler van De Weide en Rixt nog op een gele kaart getrakteerd. Voor Rixt dus haar tweede en zo kwam men bij Stiens nog even met tien man te staan. Het had echter geen gevolgen meer voor de uitslag van de wedstrijd. S.C. Stiens verspeelde zo de laatste kans op het kampioenschap en kan zich gaan richten op de nacompetitie. Hiervoor is nog één overwinning nodig uit de komende drie wedstrijden.