Vrouwen S.C. Stiens knokken zich langs Be Quick Zwolle Vr 2 2-1

De vrouwen van S.C. Stiens hebben zich zaterdag prima hersteld van de nederlaag tegen Sint Anna Parochie. In een uitstekende wedstrijd van beide kanten werd Be Quick Zwolle haar eerste nederlaag toegebracht in deze competitie.

Het was zaterdag eindelijk weer eens smullen voor de toeschouwers langs de lijn. De vrouwen van S.C. Stiens lieten weer eens het spel zien dat we al een tijdje hadden gemist. Er werd als team gespeeld en geknokt voor iedere meter. Dit was ook nodig want Be Quick is een uitstekend team dat deze competitie nog niet had verloren. Men liet dit ook in Stiens zien en zo werd het een prachtige wedstrijd voor degenen die de kou hadden getrotseerd. Bij Be Quick viel op dat de keeper uitstekend meespeelde en vaak uit haar doel kwam om het gevaar van Stiens in de kiem te smoren. Dit lukte vrij aardig al ontstonden er ook kansen voor Stiens via de zijkanten. Uit één zo.n aanval was het Siebine die de bal voor de goal bracht, Lisa er overheen stapte en Iris uitstekend af ronde door de bal in de verre hoek te schieten 1-0. Een verdiende voorsprong op dat moment waar men overigens niet lang van kon genieten. Een teruggelegde bal werd door een Be Quick speler ingeschoten en verdween via de binnenkant van de paal in de goal 1-1. Zo was de wedstrijd al snel weer in evenwicht en kon men bij Stiens weer helemaal opnieuw beginnen. De teleurstelling werd snel verwerkt en men knokte zich als team weer terug in de wedstrijd. Bij een opzichtige handsbal van Be Quick kon de scheidsrechter niet anders doen dan naar de stip wijzen. Opnieuw was het Iris die met dit buitenkansje wel raad wist 2-1. Bij Be Quick waren met name de hoekschoppen erg gevaarlijk. Stiens kwam hierbij twee keer goed weg en zo werd met een kleine voorsprong de rust bereikt.

In de tweede helft had men bij Stiens het wind voordeel. Janneke had de wedstrijd al snel definitief kunnen beslissen. Haar inzet werd echter geblokt door een tegenstander. Erg jammer, want een ruimere voorsprong op dat moment had de wedstrijd definitief in het slot kunnen gooien. Siebine had pech met een schot dat via de paal naast ging. Stiens was dan wel sterker en meer aan de bal maar als je niet scoort blijft een tegenstander in de wedstrijd en er in geloven. Het bleef echter bij kleine kansen voor Be Quick waarbij een paar keer de bal net voorlangs werd geschoten. Ook het uiteindelijke slotoffensief van Be Quick met lange ballen naar voren zou niet meer baten. Stiens zou in het slot van de wedstrijd niets meer weg geven en zo werden er drie belangrijke punten aan het totaal toegevoegd. Deze wedstrijd was een echte teamprestatie met in de personen van Iris, Rixt en Siebine misschien wel als de extra uitblinkers. Voorlopig staat Stiens weer op de tweede plaats, vijf punten achter koploper Heerenveense Boys. Laat dit nu net de de tegenstander zijn voor over twee weken. Als dan dezelfde teamgeest en spel door Stiens op de mat kan worden gelegd als vandaag, beloofd het op voorhand een erg interessante wedstrijd te worden!

Volgende week.

Een vrij weekend.