Vrouwen S.C. Stiens eenvoudig langs Be Quick, 28 Vr2 0-4

De vrouwen van S.C. Stiens wonnen ook hun laatste wedstrijd van deze competitie in tegen Be Quick, 28. Bij rust stond het al 0-4 , zodat er in de tweede helft met een soort fantasie opstelling kon worden gespeeld. Heerenveense Boys stond immers al ruim voor en zou het kampioenschap niet meer uit handen geven.

Een wedstrijd om des keizers baard of zou het toch nog spannend worden in de kampioensrace tussen S.C. Stiens en Heerenveense Boys? Niemand bij Stiens overigens die nog ergens op rekende. Er zou alleen nog wel gewonnen moeten worden voor het geval dat ……. In de rust was al duidelijk dat het er niet meer van zou komen. Zelf stond men dan wel ruim voor, maar dit was eveneens het geval bij Heerenveense Boys. Door het team werd in de rust daarom besloten om in een soort fantasie opstelling de tweede helft te gaan spelen. In de stand kwam geen verandering meer. Ingrid moest nog een keer vol aan de bak om “de nul” te houden, maar dat was het ook wel zo,n beetje. De doelpunten in de eerste helft kwamen op naam van Berber, Megan, Marije en Janneke.

Zo kwam er een einde aan een mooie competitie waarbij de vrouwen van S.C. Stiens en trainer Valk met minimale middelen het maximale er uit hebben gehaald. De selectie was te krap als we het vergelijken met een Heerenveense Boys. Verder ontliepen de beide ploegen elkaar niet veel. Dat men de race bij Stiens tot de laatste wedstrijddag heeft weten vol te houden, verdient dan ook een groot compliment voor de trainer en het team. Voor het derde jaar op rij is men er in geslaagd om op de tweede plaats te eindigen in de landelijke eerste klas B. Voor het derde jaar op rij volgt nu het toetje van de nacompetitie. Vorig jaar was men er dicht bij in de wedstrijden tegen IJzendijke dat zich dit jaar keurig wist te handhaven in de Hoofdklasse. Volgende week de start van een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Er moet in de eerste ronde eerst een uitwedstrijd worden gespeeld in Katwijk op sportpark “de kooltuin” tegen de vrouwen van FC Rijnvogels. Hierna volgt de thuiswedstrijd in Stiens en de winnaar gaat vervolgens door naar de tweede ronde.

Het spelen van een nacompetitie is vaak ook een mentaal verhaal. Wie komt er het beste uit de startblokken? Wie weet zich aan het einde van het seizoen nog één keer keer op te laden en wie weet het beste met de omstandigheden om te gaan. We hebben ondertussen enige ervaring. Het beloven nog een paar aardige wedstrijden te worden.