Vrouwen S.C. Stiens doen aan klantenbinding

De vrouwen van S.C. Stiens lieten er zaterdag tegen ACV geen gras over groeien. Onder het toeziend oog van voorzitter Bob Terlouw en een mooi aantal supporters deed men aan klantenbinding. Men begreep het belang van deze wedstrijd en troefde ACV uiteindelijk af op strijd, duelkracht en doelpunten.

Het breekpunt in de wedstrijd was de rode kaart van een ACV speler een kwartier voor tijd, die Janneke Ennema aan het shirt trok en zo een doelrijpe kans wist te voorkomen. De pech voor ACV was dat men niet alleen een speler minder in het veld had, maar dat uit de vrije trap van Demi Roggeveen de bal uit de kluts voor de voeten kwam van Rixt van der Zee die wist te scoren.  Stiens trok hiermee de wedstrijd definitief naar zich toe en via twee keer Janneke Ennema werd de score, misschien iets te geflatteerd, nog naar 3-0 getild!

Zoals al werd verwacht waren de teams zeer aan elkaar gewaagd. Stiens mocht het spel maken en was het meest aan de bal. ACV speelde haar vertrouwde spelletje en loerde op foutjes bij de tegenstander om bij de omschakeling toe te kunnen slaan. Dit lukte in de eerste helft maar sporadisch omdat er bij Stiens goed werd verdedigd. Één keer kreeg ACV een goede mogelijkheid maar Ingrid gooide zich voor de ingeschoten bal. Ook keeper Mayra Tjin-a-Koeng van ACV had het niet echt moeilijk in de eerste helft en zo gingen de beide teams met een 0-0 ruststand aan de thee.

In de rust werd er al gezegd dat wie van de beide teams zou weten te scoren, de wedstrijd wel eens zou kunnen gaan winnen. Hoewel ACV in de tweede helft ook kansen heeft gehad, was het toch Stiens die uiteindelijk aan het langste eind trok. En dit was niet geheel onverdiend. Dat er een rode kaart aan te pas zou komen lag niet aan Stiens maar aan het vasthouden van het shirt door een ACV speler waarmee een doelrijpe kans van Stiens werd voorkomen! De scheidsrechter paste gewoon de spelregels toe en dat men hierover bij ACV kwaad was, was dan ook niet terecht maar viel meer onder het hoofdstuk “teleurstelling” zullen we maar zeggen. De vrouwen van S.C. Stiens speelden gewoon een prima wedstrijd als team. Deze keer twee spelers die dit nog eens extra onderstreepten in de personen van Demi Roggeveen en Saskia Hoogstra die een uitstekende wedstrijd speelden.

De vrouwen van Stiens gaan door deze uitslag weer aan kop in de landelijke hoofdklasse. Zelfs een periodetitel is nog mogelijk als DSS en Oranje Nassau medio januari in hun uitgestelde wedstrijd gelijk mochten spelen.

Volgende week gaat S.C. Stiens op bezoek bij RCL in Leiderdorp dat de tweede plaats inneemt in de competitie.