Vrouwen S.C. Stiens brengen Heerenveense Boys eerste nederlaag toe 3 -2

De vrouwen van S.C. Stiens brachten Heerenveense Boys zaterdag hun eerste nederlaag toe in deze competitie. Tot de laatste wedstrijddag blijft het hierdoor spannend in de landelijke eerste klas B. Heerenveense Boys heeft volgende week aan een punt genoeg om het kampioenschap alsnog binnen te halen.

Bij Stiens was men er op gebrand om de spanning in de competitie er tot de laatste zaterdag in te houden. Er zou dan wel gewonnen moeten worden van koploper Heerenveense Boys. Niet over komenlijk, maar zeker ook niet eenvoudig omdat de koploper nog niet verloren had in deze competitie. Verder was het afwachten hoe men bij Stiens er op zou staan, na een paar weken stil te hebben gestaan. De wedstrijd was de eerste helft redelijk in evenwicht. Bij Heerenveense Boys probeerde men gelijk druk te zetten bij balbezit van Stiens. Dit slaagde redelijk al kreeg Stiens wel de beste kansen. Het was aan goed keeperswerk bij Heerenveense Boys te danken dat Stiens vergat al vroeg in de wedstrijd de leiding te nemen. Janneke Ennema stond nog niet helemaal op scherp, maar zou dit in de tweede helft meer dan goed maken. Nu was het Heerenveense Boys dat een beetje uit het niets aan de leiding kwam. Een vrije trap van Tonnie Agricola liet Ingrid Kars door haar vingers glippen 0-1. Een tegenvaller voor Stiens, die overigens vrij snel weer recht gezet zou worden toen Megan Belles schitterend de bal tegen het net kopte 1-1. En Stiens wilde gelijk door gaan en er kwamen meer mogelijkheden. Siebine Burggraaf kreeg een mooie kans, maar treuzelde te lang met schieten. Opnieuw viel het doelpunt aan de andere kant en weer op een moment waarop dit niet verwacht werd. Annieck Bos was bij een hoge bal het meest attent en liep de bal ongehinderd binnen 1-2. Met deze stand werd de rust bereikt.

Tweede helft.
De tweede helft verliep in het begin een beetje gezapig met een Heerenveense Boys dat het natuurlijk wel goed vond en een Stiens dat zich opnieuw moest opladen om nog iets aan de stand te kunnen veranderen. Het spel werd van beide kanten minder nauwkeurig en zo kabbelde de wedstrijd een tijdje verder. Waar Heerenveense Boys langzaam begon te denken de buit binnen te hebben, was het opeens twee keer Janneke die vrij vlot achter elkaar het net wist te vinden en Stiens weer aan de leiding bracht 3-2. Bij Heerenveense Boys stond men elkaar aan te kijken met de wetenschap dat het lastig ging worden om de bakens opnieuw te verzetten. Men kreeg wel een veldoverwicht en speelde nu iets gemakkelijker dan Stiens, maar hele grote kansen leverde het niet op. Het bleef bij een paar hoekschoppen en schoten van afstand, waar Ingrid goed het oog in had. De lastig te bespelen spits Gerieke de Groot werd nog naar de kant gehaald. Ook haar vervanger wist geen verandering meer in de stand te brengen. Zo wist Heerenveense Boys opnieuw niet in Stiens te winnen en zal men nog een week geduld moeten hebben om de buit definitief binnen te halen. Dit zal dan moeten gebeuren in de thuiswedstrijd tegen Vitesse , 63. In dat geval rest voor S.C. Stiens opnieuw de nacompetitie. Zover is het echter nog niet, eerst zelf maar eens zien te winnen van Be Quick 28 2 in Zwolle. Je weet immers nooit hoe een Stienser koe toch nog die ene Heerenveense haas vangt! Koe (kange) zal dan de rest (sportieve plicht) moeten doen.

Kampioen S.C. Stiens vrouwen 2.
Een leuke bijkomstigheid in Stiens was nog dat Vrouwen 2 kampioen werd en het volgend seizoen in de derde klas mag gaan proberen.