Vrouwen S.C. Stiens 1 naar winst tegen ONS Boso Sneek 3-0

De vrouwen van S.C. Stiens hadden zaterdag lange tijd moeite om afstand te nemen van ONS Boso Sneek. Uiteindelijk kwam er toch nog, een misschien iets te geflatteerde ruime overwinning, op het scorebord te staan.

De wedstrijden tussen S.C. Stiens en ONS kenmerken zich vaak door veel strijd en weinig echt goed voetbal. De reden hiervan ligt waarschijnlijk in het feit dat de spel systemen van de beide teams nogal van elkaar verschillen. Waar bij Stiens de opbouw centraal staat wordt bij ONS meestal van achteren uit de lange bal gehanteerd en gokt men op de kansen die er ontstaan uit standaardsituaties als vrije trappen en hoekschoppen. Verdedigend had men het bij ONS redelijk voor elkaar al kon men niet voorkomen dat Stiens in de eerste helft een aantal mooie kansen kreeg. In één geval leek de bal de doellijn te hebben gepasseerd maar de scheids- en de grensrechter gaven aan het niet gezien te hebben! Lisa Snoek zag een schot via de deklat over gaan en keeper Hester Mulder had nog een goede redding door een ingeschoten bal over de lat te tikken. Een omhaal van Judith Brouwer had een beter lot verdiend. Het aantal kansen voor ONS in de eerste helft was nihil en zo werd met “een bril-stand” de rust bereikt.

Na de rust zou het voor Stiens dan alsnog moeten gebeuren. Het wachten was op een eerste doelpunt die de wedstrijd zou open breken. Hoewel Stiens verre weg het meeste balbezit had kreeg ONS meer kansen dan in de eerste helft. Met een beetje geluk had men zelfs de leiding kunnen nemen met een schot op de paal. Het was dan wel tegen de verhouding geweest maar Stiens had het dan zeker lastig gekregen om de punten nog binnen te halen. Uiteindelijk was het toch Stiens die verdiend aan het langste eind trok. Het was Siebine Burggraaff die een voorzet in één keer op de pantoffel nam en met een hard diagonaal schot in de verre hoek Hester Mulder het nakijken gaf 1-0. De ban was eindelijk gebroken en bij ONS probeerde met een aantal wissels en omzettingen het tij nog te keren. In de praktijk blijft het echter altijd lastig om in een laat stadium nog naar een meer aanvallend spel systeem over te schakelen. Het bleef dan ook bij een aantal kleine kansjes voor ONS. Zo probeerde Daisy Andringa keeper Ingrid Kars van Stiens nog te verschalken, die iets te ver voor haar doel stond. Gelukkig voor Stiens ging de bal net naast het doel. Uiteindelijk was het Judith Brouwer die aan alle spanning een eind maakte door verwoestend uit te halen nadat zei zich knap had vrij gespeeld 2-0. Rixt van der Zee tekende voor het slotakkoord door van flinke afstand met een lob Hester Mulder nog te verrassen 3-0. Scheidsrechter Wassenaar floot direct hierna voor het einde van de wedstrijd. Zo bleven de punten in Stiens en is men door de nederlaag van Vitesse 63 voorlopig gedeeld koploper met Heerenveense Boys. Voor ONS blijft het voorlopig punten sprokkelen en is het wachten op de terugkomst van een aantal langdurig geblesseerde spelers na de winter.