Vrouwen S.C. Stiens 1 laten de punten aan Bruchterveld

De spelers van Bruchterveld stapten zaterdag juichend van het veld in Stiens. Daar waar men al tevreden was geweest met een punt, werden het op de valreep zelfs drie punten.

Zoals bij S.C. Stiens vrouwen gebruikelijk is, wordt de tegenstander altijd welkom geheten via een grote poster / foto met alle speelsters van de thuisclub. Het “Welkom Bruchterveld” was echter “Welkom Bruchtenveld” geworden. Misschien was deze spellingsfout er de oorzaak van dat de goden S.C. Stiens zaterdag slecht gezind waren. Bruchterveld had een muur van verdedigers opgetrokken en de bal wilde er bij Stiens gewoon niet in hoewel de mogelijkheden hiervoor ruimschoots aanwezig waren. En als je zelf niet scoort loop je altijd het risico dat dit aan de andere kant wel gebeurt. De goden waren Bruchterveld goed gezind, laten we het daar maar op houden. Drie welkome punten in hun strijd voor lijfsbehoud in de eerste klas.

Bruchterveld laat initiatief aan S.C. Stiens

De uitwedstrijd vorig jaar in Bruchterveld had S.C. Stiens nog vrij eenvoudig weten te winnen. Al snel werd duidelijk dat er dit keer een veel beter Bruchterveld op het veld stond. Men probeerde de ruimtes zo klein mogelijk te houden en verdedigde met verve. Stiens had overwegend balbezit en begon goed aan de wedstrijd dat gelijk een aantal kleine kansjes opleverde. Er werd te vaak van te grote afstand op het doel geschoten maar dit leverde weinig gevaar op. Een aantal keren was men wel dicht bij de openingstreffer. Berber van der Zee draaide mooi naar binnen maar de keeper plukte de bal van haar schoen. Een voorzet van Janneke Ennema had een doelpunt moeten opleveren. De bal werd echter door Cilla Ritsma op een haar na gemist. Vlak voor het rust signaal leek Stiens dan toch te gaan scoren. Siebine Burggraaff kwam net niet goed uit met haar passen en zo ging ook deze kans verloren.
Na rust zou het dan alsnog moeten gaan gebeuren. Niemand bij de supporters van Stiens die daar dan ook aan twijfelde. Het initiatief lag opnieuw bij Stiens en Bruchterveld moest zich weer beperken tot verdedigen. Demi Roggeveen probeerde haar steentje voorin bij te dragen maar ook haar schoten waren deze keer niet krachtig genoeg of gingen naast. Verder stond de keeper van Bruchterveld steeds op de goede plaats om de ballen tegen te houden. Cilla kreeg nog een prima kans maar raakte de bal verkeert. Zo vorderde gestaag de tijd en bij Stiens begon men steeds meer tegen de klok te voetballen. Er werd hierdoor te gehaast en onnauwkeurig gespeeld en bij Bruchterveld begon men er steeds meer in te geloven. Stiens kreeg een eerste waarschuwing toen bij een uitval Bruchterveld de lat raakte. Het zou toch niet …….., maar even later gebeurde het alsnog. Mirjam Soeten tekende voor de treffer 0-1. Een laatste vrije trap van Stiens strandde nog in de muur. De ene teleurgesteld, de ander blij. Winst en verlies liggen soms zo dicht bij elkaar en dat is ook weer het mooie in de sport.

Volgende week

Volgende week wacht de belangrijke wedstrijd tegen koploper HTC in Zwolle. Bij een goed resultaat kan de wereld er ineens weer heel anders uitzien. Alles blijft mogelijk in deze mooie en spannende competitie.