Vr. Be Quick Dokkum 1 – Vr. S.C. Stiens 0-9

Vrouwen S.C. Stiens ruim langs Be Quick Dokkum

De vrouwen van S.C. Stiens schoten zaterdag met scherp in hun uitwedstrijd tegen Be Quick Dokkum. Uiteindelijk stopte de teller bij negen doelpunten.

“We staan goed Be Quick” riep trainer Zijlsta tegen zijn speelsters al vroeg in de wedstrijd. Dit betekende dat men Stiens ging bestrijden met veel mensen achter de bal, hierbij loerend op een counter mogelijkheid via hun snelle rechterspits Hinke Rozema. Be Quick trof het echter niet dat Stiens binnen het kwartier al twee keer wist te scoren. De doelpunten makers waren Astrid Kars en Berber van der Zee. Het gebied te zeggen dat Be Quick hierbij verdedigend enkele steekjes liet vallen. Zo liep men bij Be Quick al vroeg achter de feiten aan en hier zou tijdens de wedstrijd geen verandering meer in komen. De enige kans voor Be Quick in de eerste helft ontstond uit een hoekschop waarbij de bal via lat en paal ietwat gelukkig naast ging. Wat Stiens zaterdag uitstekend deed was de bal steeds goed rond laten gaan. Men bleef de gehele wedstrijd “voetballen” en wist zo de nodige kansen te creëren. Voor Iris Pinkster van Stiens was de wedstrijd extra speciaal omdat zij jaren had gespeeld voor Be Quick. Zij liet nog eens zien hoe je moet scoren. Bij een uitval versnelde ze en kapte nog een speler uit voor de bal hard langs de keeper te schieten. Een beloning voor haar goede spel en een aanwinst voor Stiens. Zo ging men bij Stiens met een comfortabele drie nul voorsprong aan de thee en was de wedstrijd in feite al voor de rust gespeeld.
Ook in de tweede helft was het veelal eenrichtingsverkeer naar het doel van Be Quick. Ook nu weer liet Stiens de bal steeds goed rond gaan en bij Be Quick trof men het niet niet dat bijna iedere kans voor Stiens deze middag een doelpunt was. Waar men anders nog wel eens moeite had met scoren vloog nu bijna iedere bal tegen het net. Bij Be Quick ging ook de vermoeidheid langzaam een rol spelen omdat enkele spelers er al een wedstrijd in het tweede op hadden zitten. Dit gold overigens ook voor de wissel spelers Josien Bos en Kelly Groenewoud van Stiens en Judith Trinidad die zelfs in de basis zou startten. Ook zij hadden er ’s morgens al een wedstrijd gespeeld met het tweede tegen Hardegarijp. In een goed spelend team is het natuurlijk altijd makkelijker voetballen dan wanneer je zoals de spelers van Be Quick steeds achter je tegenstander moet aanlopen. Gelukkig voor Be Quick bleef de teller bij Stiens op negen doelpunten steken en bleef men de hatelijke “tien” bespaard. De doelpunten in de tweede helft werden volgens mijn waarneming gescoord door Siebine Burggraaff, Janneke Ennema, Megan Belles, Kelly Groenewoud, Iris Pinkster en Berber van der Zee.

Voor Be Quick wordt het een uitermate zwaar seizoen op deze manier. De sfeer onder de vrouwen is nog steeds goed, aldus trainer Zijlstra en dit verdiend zeker respect en een compliment als je na dertien wedstrijden nog maar op één punt staat. Men zal, waarschijnlijk een treetje lager, weer moeten gaan bouwen aan de toekomst. Met een grote meisjes afdeling liggen hier zeker kansen. Wat Stiens betreft gaat men als tweede de winterstop in. Gezien de krappe selectie, een prima resultaat van trainer Valk en het team. Wie weet kan men het koploper Heerenveense Boys in 2017 nog lastig maken.