Verslag zaterdag 8 oktober LSC 1890- S.C. Stiens JO15

Een wedstrijd tegen de laatste in de poule, wat gaat het worden??

De wedstrijd begint met een mooie voorzet van Werner naar Karst en door naar Mees, helaas net te kort. Het is een mooi en goed overspel, ze sturen elkaar goed aan en Aron geeft goede aanwijzingen. Maar het wil maar niet lukken,  er moet hard gewerkt worden en optimaal samenwerken. En beste stuurlui  staan aan wal gaat aan de zijlijn wel op, de ouders hadden al lang gescoord en weten hoe t moet.  De druk zit er op, constant op de helft van de tegenstander, maar er mist scherpte. De tegenstander nooit onderschatten, ook al staan ze onderaan. Er moet heel hard gewerkt worden.

Eindelijk in de 26e minuut valt de eerste goal, een mooi samenspel tussen Erik, Jurre en Len 1-0.  Een goal eindelijk, na veel frustratie in t team. Dan is de spirit er weer, team herpakt zich, met een voorzet van Len scoort Jurre, 2-0. Het blijft belangrijk met elkaar te communiceren en de bal te vragen en goed kijken. Werner komt van achteren en geeft een lange voorzet in hoog tempo aan Len en 3-0. De verdediging  met Quinten, Arjen, Erik en Jorrit spelen ook actief mee, Sneek speelt gewoon sterk en het waait Stiens niet aan.

Menno heeft nog een mooie uitspraak: Je kunt alleen kans maken op het kampioenschap als je van de onderste kunt winnen. De jongens zijn goed op weg, het moest wel van ver komen vandaag!

Het is een spannende pot, Hessel speelt de aangespeelde bal van achteren goed uit en wacht het juiste moment af en scoort 4-0. Dan komen er momenten dat de bal er net naast zit of op de lat, het al 10-0 kunnen zijn. Vanuit een voorzet van Karst scoort Timo Anderson eerst op de lat maar met nog een trap goal, 5-0. Er zijn veel kansen, maar de keeper van Sneek is erg sterk. Hidde heeft niet heel veel te doen, maar is er goed bij als de tegenstander in de buurt is.  Meer druk erop, Finn en Bart brengen de bal mooi voor richting Karst via Timo Anderson , 6-0. Het is lastig om door de verdediging te komen, maar er is weer een kans 7-0. Ze zijn op dreef in de 2e helft, het overspel is mooi en de wedstrijd eindigt met een goal van Hessel, een mooi overwogen schot!

Wat een mooi team zijn jullie, een goede sfeer en de wil om met elkaar er wat moois van te maken! Blijf jagen op punten en hou de tegenstander op afstand. De competitie is spannend tussen de koplopers,  jullie zitten Akkrum op de hielen!