VCR C1 te sterk voor S.C. Stiens C3

Na winst vorige week en een gelijkspel de week ervoor is de C3 op het goede pad. Afgelopen zaterdag stond dan ook een belangrijke wedstrijd op het programma. S.C. Stiens C3 zou bij het pakken van de winst namelijk aansluiting hebben bij de bovenste ploegen.

Op een prima veld met net gekalkte lijnen begon om 9:00 de wedstrijd. In de eerste helft kreeg de thuisclub de eerste kansen maar wist deze niet om te zetten in doelpunten. Dit mede dankzij goed keeperswerk van Hidde. De C3 kreeg ook de nodige kansen maar weet ze ook niet goed af te maken. Tegen het einde van de eerste helft wist VCR wel het net te vinden en kwam de stand op 0-1, dit was tevens ook de ruststand.

In de kleedkamer was trainer Erik Dijkhuis niet ontevreden over het spel van zijn team. De spelers kwamen tot het plan de 4-4-2 opstelling om te gooien naar een 4-3-3 opstelling. Dit met Rutger Terpstra in de aanval.

De 4-3-3 opstelling werkte, want de eerste kansen van de tweede helft kwamen van de kant van S.C. Stiens. Op een gegeven moment kwam Rutger Terpstra na een goeie pass, 1 op 1 met de keeper. De keeper sleurde Rutger met 2 handen naar de grond van het strafschopgebied en kwam er dus een terechte penalty. Justin mocht de penalty nemen en schoot deze keurig binnen. De stand kwam hierdoor op 1-1 vlak na rust.

Door de 4-3-3 opstelling en het spelen op de aanval kwamen er ook meer mogelijkheden voor de thuisclub. VCR maakte hierdoor de 2-1 en de 3-1. S.C. Stiens kreeg ook nog een paar goeie kansen, helaas werden deze afgevlagd vanwege buitenspel. Na 73 minuten gespeeld te hebben blies de scheidsrechter op z’n fluit en was het afgelopen. De eindstand was 3-1 voor VCR in een wedstrijd waarin VCR net de iets betere partij was.

De meegereisde supporters bedankt voor jullie steun!

Volgende week speelt de C3, na 2 weken, weer thuis op het eigen sportcomplex “it Gryn”, dit keer tegen MKV C1. De aanvang is om 12:30! Supporters zijn van harte welkom!