Ut Vierde vervolgt interessante voorbereiding

Woensdag 7 september was de dag die je wist dat zou komen. Dinsdag 6 september was geweest. Dinsdag, de dag die de elite van Ut Vierde heeft uitgekozen om de befaamde techniek nóg wat verder bij te schaven, onder de bezielende leiding van wie er die avond maar aanwezig is. Toch bleef het op wat rustiek kwetteren van krekels na, angstvallig stil op het wetra-veld op 6 september. Marrum 2 was in aantocht en de lokale godenzonen van Ut Vierde bleven wijselijk thuis. De goed getrainde lijven van dit heldenensemble kunnen niet pieken zonder de nodige rust, dus werd de reeds voor de wedstrijd tegen Birdaard ingezette rustperiode met nog een dag verlengd. Die wedstrijd resulteerde in een kleine zeperd, natuurlijk enigszins geflatteerd, maar dat resultaat werd voor lief genomen. Pieken op de momenten die Ut Vierde handig lijkt, dat is waar het om draait.

Uitgerust en tot in de puntjes voorbereid betrad deze verzameling van bovengemiddeld talent het hoofdveld. Fijn gevoel dat de club dit elftal op waarde weet te schatten en het ’t podium geeft dat het verdient. Helaas werd deze wedstrijd aangevangen zonder Doornroosje Peter. Aanstaande zaterdag is de aftrap al om 12:00 uur in Beetgum, dus had onze schone slaapster wijselijk besloten dinsdagavond alvast zijn bed op te zoeken opdat hij mogelijk zaterdagochtend uitgerust en tijdig ontwaakt.

Vanavond kon er van het befaamde snelle spel met veel diepgang weleens minder terecht komen daar kersverse aanwinst Circus Jens zich nog altijd in alle rust voorbereidt op het al lopende seizoen en nuttige speler voor erbij Gerwin verstek liet gaan. Daarentegen viel de rentree van enkele sterkhouders, waaronder Jelmer, te bejuichen. Roel had ondanks plantsoenendienst toch de kicksen aangetrokken, waarvoor hulde. Hanteerder van de Hansichtkaarten vandaag was onze eigen Lijder Wokkel Wiedemeijer, vanaf volgende week een heuse BN’er vertelde hij ons. Iets met abonnee van de Week in de Viva…

De wedstrijd begon met best wel een goed, globaal idee. Een ontspannen achterover leunende verdediging, onder fanatieke aanvoering van Gerard COMMUNICATIE Holwerda. Daarvoor een lekker vrijuit zwervend middenveld met veel loopvermogen en interessante looplijnen in onduidelijke richtingen. En als je goed keek kon je zelfs spitsen ontdekken. De eerste helft liet Ut Vierde het initiatief aan Marrum. Dit resulteerde in een 0-2 achterstand bij rust.

De tweede helft ging voortvarend van start. Alle ogen waren op Jorrit gericht, zijn grappen zijn goed voor kleine ruimtes en het idee was om ook zijn voetbalkwaliteiten in een dergelijke omstandigheid aan te spreken door een kleine 25 meter dichter bij het middenveld te gaan spelen. Het was echter Roel die de aandacht op zich vestigde. Van je werk je hobby maken is natuurlijk de droom van velen, al leverde het schitterende kapwerk in eigen doelmond niet het gewenste resultaat op. Met Marrum op een veilige 0-3 voorsprong kon Ut Vierde eindelijk aan aanvallen gaan denken.

De 3-1 van Jan Willem leverde interessante conversaties binnen de lijnen op. Onze gelegenheids-Hans hield de Hansichtkaarten op zak door het Marrumer gehuil vakkundig de kop in te drukken, “Skietsrjochter, een freje trep foar die stumpers, dot kin net hjer!” werd gevolgd door een koel “Jawel”. “Skietsrjochter, die bol wie efter de liene, no must optrede hjer!” werd door onze reserve-Hans beantwoord met de prachtige woorden “Nee hjer”. Hulde aan jou Willem Wytze, de scheidsrechterspoule is een aanwinst rijker.

1-4 werd het nog doordat de tropische Marumer verrassing Melle een steekpass van Gerard COMMUNICATIE op waarde wist te schatten. Met drie punten uit drie wedstrijden heeft Ut Vierde een uitstekende voorbereiding gedraaid. De focus kan op de competitie. Of Ut Vierde hier klaar voor is? Daar denken we nog even over na. Maar is de tegenstand klaar voor ut Vierde…!?