Ut Vierde pakt de eerste winst

Zaterdag 27 augustus was het zo ver. De jonge godenzonen van S.C. Stiens Zaterdag 4, in de volksmond Ut Vierde, mochten de wei weer in.

Het begon direct al goed. Van de selectie waren er een paar in de war die dachten dat de uitwedstrijd in en tegen Birdaard werd gespeeld en de andere helft stond aangekleed en wel al in Stiens op de kunstgrasmat. Schone slaapster Peter werd teruggevonden in bed, het was per slot van rekening nog maar 14 uur. Alleen de twee nieuwe helden uit de A2, Djoerd en Mick, stonden op tijd in het altijd gezellig Ferwert.

Het probleem van deze versnipperde selectie werd al snel gezocht bij de nieuwe lijders Willem Wytze en Arjen. Een gebrekkige communicatie, onenigheid over het bekerprogramma en het niet zetten van de wekker voor Peter hadden tot deze kolderieke situatie geleid. Een leerpuntje zullen we het maar noemen.

Gelukkig werden er doormiddel van wat telefoontjes toch 14 mannen gevonden die met een afgetraind lichaam en boordevol conditie aan de aftrap in het pittoreske Ferwert verschenen.

Ondanks de wat stroeve aanloop naar de wedstrijd werd er in de zon een goede wedstrijd neergezet. Met een echte keeper dit seizoen, de onvolprezen Gerard, als sluitpost was de 0 een zekerheidje in de eerste helft. Na zijn reis het komende halfjaar, zullen we hem hopelijk vaker gaan zien bij Ut Vierde dit seizoen.

In een echte 4-3-3 opstelling vond ook debutant Nick zijn plekje snel. Andere debutant Koert mocht zijn opgedane kennis qua spelregels tentoonspreiden als assistent scheidrechter.

De eerste helft was het eenrichtingsverkeer richting het doel van de Ferwerters. Na een aantal mooie acties was het natuurlijk Gerwin die de 0-1 wist te maken. Sytse had iets meer kansen nodig om toch ook twee keer het net te weten te vinden. Het is natuurlijk ook altijd spannend om voor Ut Vierde te mogen uitkomen, dus dat is te begrijpen.

Wardy 2 ZA – S.C. Stiens 4 ZA (B)-1

Gerco had iets te veel Olympische Spelen gezien en veranderde na een lelijke na-trap door zijn tegenstander in een “Henk Grol meets Nouchka Fontijn”. Na een mooi grondgevecht, een rolletje voor de tegenstander en een goede discussie besloot de eenkoppige jury dat Gerco even 10 minuutjes mocht afkoelen. Onder een “Ach, het is ook wel lekker even in de schaduw” werd er vervolgens doorgespeeld.

Na een discutabel moment bij een hoekschop, waarbij Roel zich als een volleerde volleyballer profileerde – het schijnt dat Stasko al heeft geïnformeerd – werd er afgefloten.

Samenvattend werd het in de 1e helft 0-5. Na rust kwam het talent van Ut Vierde erbij en werd de score uitgebreid naar 0-8. Een mooie goal van Oerd zorgde ervoor dat zijn debuut als in een jongensboek verliep.

Peter werd ondertussen uit “kramp”-voorzorg gewisseld voor Jorrit. Hij en laatste man Roel schijnen tot op heden nog steeds te bakkeleien over de twee tegendoelpunten. Een disciplinaire wisselbeurt komende wedstrijd voor beiden is echter onvermijdelijk.

Einduitslag dus 2-8. Een goed begin voor Ut Vierde!

De goudgele rakkers waren ondertussen redelijk opgewarmd, maar dat mocht de pret niet drukken. Nieuwkomer Dick bleek verrassend goed te kunnen bier drinken, terwijl de andere nieuweling zijn taak als bierdopper opeiste. Twee aanwinsten zoals Ut Vierde ze nog nooit heeft gekend. Welkom boys!

In de kleedkamer werden er nog drie gele kaarten aan Jorrit uitgedeeld wegens slechte grappen. Arjen en Peter werden door de plaatselijke veldwachter verzocht om binnen te blijven met hun gevaarlijke glazen flesjes en aanvoerder Michiel vulde alle statistieken in zijn zwarte boekje.

Samenvattende Statistieken:

• Gerwin: 3 mooie goals, maar te weinig rendement

• Sytse: 2 keer gescoord, 56 kansen gemist

• Gerco: goede rechtse, uitstekende houdgreep, prima bankzitter

• Roel: aanmeldformulier van Stasko meegegeven

• Rick en Sjoerd: talentvol zowel tijdens als na de wedstrijd

• Jorrit: drie keer geel, waarvan: “Hun spits was helemaal in de Wardy” eigenlijk goed was voor rood

• Jelmer, Jan-Willem, Wouter, Thomas, Libbe, Anton, Jens: “never change a winning team”, bereid jullie voor op invalbeurten de komende wedstrijden

Wardy 2 ZA – S.C. Stiens 4 ZA (B)-2