Ut Vierde geeft overwinning sumar uithanden

We schrijven zaterdagmiddag een uurtje of twaalf. De godenzonen van Ut Vierde lijken grotendeels ontwaakt, de groepsapp maakt weer overuren.

“Hoe laat vertrekken we?”, “Ik sta al weer bij de snackbar, wie pikt mij op?”, “Doe dan voor mij nog even een kroketje bestellen”, “Jongens, er ging toch ook iemand vanuit Stiens?”, “Rick staat al op de camping in de buurt”, “Heeft er iemand bier mee?”

Rond half één lijkt iedereen in een auto te zitten en onderweg naar het mooi (af)gelegen Sumar. Via de Centrale As, dat schijnt een nieuwe weg te zijn en niet de naam van het plaatselijke crematorium, worden sumar de borden gevolgd naar het dorp. Na de kerk, de aula en de kroeg moet het plaatselijke sportpark niet ver meer zijn, wordt er gedacht. Maar op de hoek van de straat staan twee auto’s in het felle licht van het waterige zonnetje. Het lijkt of de personen in de auto’s de haren in war hebben en achterin één van de auto’s zit iemand met een verlopen gezicht. Je zou zeggen dat ze daar staan om wat centen te verdienen. Maar gelukkig komt op dat moment topscoorder Gerwin voorbij. Er wordt gestopt en na kort overleg lijkt de weg gevonden. Nogmaals langs de kerk, de aula en de kroeg wordt er sumar het dorp uitgereden. De eerste telefoons verliezen hun bereik, en ook in deze contreien schijnt een Strube-fabriek (red: lees het verslag Beetgum 2 – S.C. Stiens 4) te staan. In de verte doemen dan toch de velden sumar op. Na een laatste verkeerde afslag wordt er uiteindelijk geparkeerd en de gang ingezet richting de velden.

Rick is al aanwezig. Voor onze lezers; Rick is samen met Sjoerd Ut Vierde komen versterken dit seizoen. Na een kleine aanpassingsperiode zijn zij nu al niet meer weg te denken in het heldenensemble van Ut Vierde en zijn zij sumar terug te vinden in de top 3 in de aanwezigheidsranglijst. Kortom, deze jongens zijn er goed mee bezig. Rick heeft deze leefwijze naar een hoge niveau weten te tillen deze zaterdag. In een casual shirtje, kek trainingsbroekje, witte badstoffen sokken en nonchalante badslippers staat hij zijn ochtendsjagje weg te paffen. Wat blijkt? Hij had een plekje op de plaatselijke camping geboekt, om zich zo optimaal te kunnen voorbereiden op het treffen met de Sumarder boys. Verhalen over nachtelijke avonturen over plassen met koeien, de ruzie met de bakker over het ontbreken van croissantjes en de mooie dochter van de dominee moest iedereen aanhoren.

Ondertussen was leider Willem Wytze de balans aan het opmaken. Circus Jens had een spoedaanvraag gehad voor een ochtendshow in Ouwenichtevelde, Doornroosje Peter pakte nog even de nodige nachtrust, Jorrit was zijn voetbaltas kwijt en keeper Gerard verkoos een langer verblijf in Suriname boven deze belangrijke wedstrijd. 12 man werden er door onze leider geteld. Thomas (naar eigen zeggen de Zlatan van Ut Vierde) en vriendin Gerco hadden moeite om de velden te vinden en ontbraken nog.

Roel had besloten zijn wekelijkse fout al voor de wedstrijd in te zetten door zijn beloofde kratje vitaminen te vergeten. Jelmer werd als wissel op pad gestuurd om dit recht te trekken. De vraag of er een sumarmarkt in de buurt was werd ontkennend beantwoord. Rick kwam echter met de redding door Jelmer naar de Spar bij de camping te sturen.

De laatste hobbel die deze week moest worden genomen was het aanwijzen van een keeper. Gelukkig bleek Anton bereid het rode tricot aan te trekken. Geen slechte keuze achteraf, Anton blijkt naast een snelle spits ook een uitstekende vervanger van zowel Gerard, Peter en Michiel te zijn!

Een goede voorbereiding is het halve werk; Ut Vierde was klaar om de wedstrijd aan te vangen.
2-2
Na de wedstrijd werd de door het alleraardigste kantinepersoneel gekoelde vitaminedrank zelfs tot in de kleedkamer bezorgd. Doelpuntsponsors werden nog even ingeschreven, Rick bleek naast voetbaltalent ook een slechte DJ te zijn en verzorgde vandaag de muziek, inclusief remix. De wedstrijd werd nog kort nabesproken. De gele kaart van Roel bleek terecht, Jelmer en HJ hadden het over welke discussie nu wel en niet terecht was, Gerwin pakte de flipover erbij om zijn looplijnen en zicht te verklaren en Anton schreef zich in de voor komende keepersdagen. Kortom wederom een enerverende wedstrijddag met sumar een ietwat teleurstellend resultaat.