Ut Vierde – Berlikum

scstiens-berlikum1Daar waar de geel-blauwe helden uit Leeuwarden de weg naar boven hebben gevonden, lijken de godenzonen van Ut Vierde de negatieve spiraal te hebben ontdekt. Het sprankelende en wervelende spel van de afgelopen weken is verdwenen. Wellicht komt het doordat het halve elftal de schoenen niet meer schoon kreeg na de wedstrijd in Hallum, of doordat de wedstrijd tegen Lions wederom werd afgelast of doordat de temperaturen zakken, niemand weet het. Feit is dat er nipt werd gewonnen van Wardy maar dat afgelopen zaterdag de bal de andere kant oprolde en een verlies tegen Berlikum geslikt moest worden.

De week begon echter voortvarend. Drie van de helden van Ut Vierde werden tijdens een inspirerende ALV gehuldigd. Niet vanwege hun ondergewaardeerde en onmetelijke voetbalkwaliteiten en ook niet omdat zij de verkiezing knapste voetballer van Stiens hadden gewonnen. Nee deze helden bleken al 25 jaar hun kwaliteiten ten toon te stellen ten faveure van de club! Opgeteld zijn zij samen goed voor meer dan 40 jaar ervaring in Ut Vierde. Een prestatie die helaas door de selectie niet op waarde werd geschat. Geen bosje bloemen, geen bierpakketje, zelfs geen felicitaties. Nee een wisselbeurt was hun deel in deze memorabele week. Van je teamgenoten moet je het maar hebben.

Na de traditionele wie-rijdt-met-wie-en-wie-zorgt-voor-bier appjes werden er rond half 2 al enkele godenzonen gesignaleerd. De ene wat helderder dan de ander maar allemaal met één doel voor ogen: op naar de koffie!
Geen stoere verhalen dit keer, geen rare zaken. Schone slaapster Peter was op tijd. Zlatan en vriendin waren weer eens van de partij. Anton – alias Fredje van Leer – liep er weer uitstekend gekleed bij en sterkhouder Jack Byrne had zijn baard voor vandaag nog verder laten staan. Circus Jens had deze middag wel weer een voorstelling dus hij moest verstek laten gaan, evenals Wouter, Jorrit en Gerard.

Met een goed gevulde selectie werd er dus aan de aftrap begonnen. Leidsman voor vandaag was Voorzitter Boorsma. Vaste fluiter Hansie Hansie kampt met een blessure maar het door Ut Vierde geschonken herstelpakket moet hem goed gaan doen. Voorzitter Boorsma was kwiek en scherp als altijd en de wedstrijd werd onder zijn uitstekende leiding tot een goed einde gebracht. Het enige smetje was het niet controleren van de twee goals. Een schot van de tegenstander verdween door een gat in het net weer naar buiten. Gelukkig was Ut Vierde sportief genoeg om de goal goed te laten keuren.

De rest van de wedstrijd verliep gezapig. Evenals dit verslag…waarvoor excuses.

Enige punt van opwinding vandaag was de reanimatiepoging van leider Willem Wytze. Nadat bij een ingooi een speler van Berlikum tegen onze sterkhouder was opgelopen, bleef hij roerloos liggen. BHV-er van dienst Willem Wytze verzaakte niet en was er als de kippen bij om de arme ziel te helpen. Door de rare houding werd geprobeerd de speler van het andere oranje in een stabiele zijligging te leggen. Nadat dit niet geheel lukte, werd er door Willem Wytze aan een ietwat controversiële reanimatie begonnen. Dit hielp al vrij vlot, met een dankbaar: “Wat dost do nou! Dikke onnozele! Mast hjir komme.” was het slachtoffer snel bij kennis en in staat het spel te hervatten. Sjoerd had besloten om ondertussen nog een fantastische goal te maken. Maar daarmee was de wedstrijd deze wel gespeeld. Een 2-3 verlies.scstiens-berlikum