Ut Vierde beleeft bewogen dag

Zaterdagmiddag 17 september 14:30 uur. De Germometer liet positieve berichten zien en met de naderende winterstop in gedachten mocht de elite van het seniorensemble weer acte de présence geven. Met frisse hoofden, volle buiken, strakke spieren en veel goede bedoelingen werd er vandaag afgetrapt tegen de Snelle Jonkjes uit Dokkum. Dit alles onder de bezielende leiding van S.C. Stiens haar eigen 300 Arjen Kooistra.

verslag-sc-stiens-4-be-quick-d-6-114 man vandaag, de dit seizoen overwegend redelijk presterende Lijding zat dus met een luxeprobleem. Onze eigen Zlatan en zijn charmante hulpje waren vandaag afwezig wegens heftig protesterende darmen, dus er mocht voorzichtig aan een overwinning gedacht worden. Gelegenheidskeeper ‘mindset’ Peter stond vandaag helaas niet op het wedstrijdformulier. De vroege wedstrijd met aftrap om 12:00 uur vorige week tegen Burgum heeft hem duidelijk geen goed gegaan. Ut Vierde vreest tot de winterstop zonder deze blonde schoonheid te zitten en we willen hem bij deze veel sterkte wensen met zijn herstel. Vocaal ging dit keurkorps vanmiddag een zware middag tegemoet. Het afschilderen is Roel goed bevallen, dus zocht hij het vandaag hogerop om de boeiplaat van wat druiploze verfspetters te voorzien. Tot slot is het wel aardig om te vermelden dat Michiel een keepersshirt had aangetrokken. Stond ‘m erg leuk en wat kan die man goed op het middenveld uit de voeten.

Onder het genot van wat hedenhaagse hippe muziek werden de laatste stukjes kip en pasta verorberd en wiegde DJ Tonie zich wulps in zijn wedstrijdoutfit. De tactiek van vandaag werd weer duidelijk afgestemd met Gerwin: 4 doelpunten zou voldoende moeten zijn. Lijder Wokkel sprak de selectie nog wat moed in en kwam met wederom een afdoende opstelling. En na een korte doch uiterst doeltreffende instructie van volksheld Koos Boorsma kon Arjen dan toch eindelijk voor het begin van de wedstrijd fluiten.
Al snel was er een uitstekende actie aan de linkerkant van het veld waardoor Gerwin de bal alleen nog maar binnen hoefde te lopen. Dat smaakte naar meer goals. Na 5 minuten van over en weer een wedstrijdje ballen ver en hoog over de hekken schieten viel er weer een goal te noteren na werkelijk een uitstekende steekpass van Roel, uh Wouter Sijtsma. 1-1! Gefrustreerd en strijdlustig ging Ut Vierde op zoek naar een vernieuwde voorsprong. Weer was het Gerwin die de bal eenvoudig kon binnen tikken.

De frustratie sloeg over naar de Snelle Jonkjes en al snel vloog Circus Jens als een rasartiest door de lucht. Een Hansichtkaart voor de spits van de Dokkumer Lokaaltsjes! Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de landing van Circus Jens een stuk zachter was dan diezelfde spits die zijn gebit kennis liet maken met de stoeptegels achter het hek van het A-veld. Met een 2-1 voorsprong en tegen tien man slopen de zenuwen erin bij de plaatselijke godenzonen van Stiens en omstreken en al snel werd het 2-2. In de rust vielen er ongenadig harde woorden van Lijder Wokkel en met drie gerichte omzettingen werd begonnen aan de tweede helft.

verslag-sc-stiens-4-be-quick-d-6-2Hoewel Gerwin een makkelijk gegeven en matig ingeschoten strafschop wist te verzilveren en een karig schot gepromoveerd zag tot doelpunt, werd er uiteindelijk toch met 4-6 verloren. Reden voor de Lijding van Ut Vierde om na te denken over impopulaire beslissingen. Handig is het wellicht de eindpass niet over te laten aan straatvoetballer Wokkel. En is het verstandig om Gerwin te prikkelen met een plek op de bank? 7 doelpunten in 2 competitiewedstrijden is natuurlijk niet een resultaat om over naar huis te schrijven. Daarnaast kan het helpen daadwerkelijk ballen te onderscheppen in plaats van ze over een zijlijn proberen te kijken. Huiswerk voor de nog prille Lijding, maar absoluut geen reden tot paniek. Gelukkig was daar onze eigen Hansie Hansie die elke speler, snel of niet snel, van een dikke knuffel en een tik op de kont voorzag. Met vertrouwen terug de kleedkamer in!

Deze laatste alinea was bedoeld om de derde helft uiteen te zetten. We beperken ons tot een aantal steekwoorden. Bier, stomme verloting, bier, dubbel d, bier, dubbel b, lapje, bier, slapen, bier, Hannover 96, vies shotje, dik, bier, kist, bier, lipgloss. Tot volgende week.