Topwedstrijd SC Stiens JO9-2 uit tegen Jistrum JO9-1G onbeslist

Zaterdag 15 april om 8.30 uur stond de top wedstrijd tussen de thuis spelende nummer 2, Jistrum JO9-1G en de nummer 1 S.C. Stiens JO9-2 op het programma. Een echte topper met in de stand 2 punten verschil in het voordeel van S.C. Stiens JO9-2.

Op dit vroege tijdstip begonnen de Toppers goed aan de wedstrijd. JO9-2 kwam sterk uit de startblokken, maar wist de kansen niet om te zetten in doelpunten. De thuisclub kreeg na een paar minuten meer grip op de wedstrijd en in de 9e minuut kwam de thuisclub zelfs op een 1-0 voorsprong. De thuisclub kreeg nog wel meer kansen om de score uit te breiden, maar gelukkig voor JO9-2 kon Jorn het doel schoon houden en bleef deze stand op het bord staan tot de rust.

In de rust kon je aan het team (en de leiders/trainers) ook wel merken dat deze wedstrijd wel ergens om ging. Een beetje balend gingen de spelers de kleedkamer binnen, maar na de rust kwamen ze weer met veel zin het veld op en ze gingen er vol tegenaan.

De 2e helft zat vol spanning en was (zeker voor deze leeftijd) een top wedstrijd. Zelfs menig betaald voetbal wedstrijd was niet zo spannend als deze. Met Yellerd op doel, Yenthe en Bauke in de verdedeging, een sterk middenveld van Mauro, Daniël, Patrick en Tijn, en de aanvallers Mark en Jorn begonnen ze ook weer de tweede helft beter dan de thuis ploeg. In de 26ste minuut kwam daar eindelijk de verdiende gelijkmaker van Mark. Een prachtig afstands schot vanaf de rechterkant prachtig ingeschoten en over de keeper verdwijnend in de linker bovenhoek.

Helaas konden we niet lang genieten van dit doelpunt. De kleine aanvaller van Jistrum wist staande tussen 3 verdedigers de bal prachtig over de keeper te lobben, en dus werd het 2-1. Een achterstand waardoor op dat moment de thuisclub de leiding zou nemen in deze competitie.

Vanaf de kant werden de Stiensers door zowel de ouders als de trainers/leiders aangemoedigt om naar voren te spelen. Gelukkig wist Yellerd de bal nog goed tegen te houden waardoor de voorsprong van de thuisclub niet werd uitgebreidt.

Vlak voor tijd ging de bal in het voordeel van Stiens steeds vaker naar voren. In de slotfase was het alleen JO9-2 die nog aan aanvallen toe kwam en 1 minuut voor het eind van de wedstrijd was het Patrick die de bal achter de keeper werkte en zorgde voor de 2-2 eindstand van deze zeer spannende enerverende wedstrijd.

Na het eindsignaal kon je de spanning om zien slaan in vreugde om dit gelijke spel waardoor S.C. Stiens JO9-2 nog steeds 2 punten voorsprong behoudt op de nummer 2 Jistrum JO9-1G. Met nog 3 wedstrijden te gaan tegen de nummer 4, 5 en 6 in de competitie, alleen tegenstanders waarvan al (ruim) gewonnen is, is er dus een grote kans dat op 20 mei thuis een kampioenschaps wedstrijd gespeeld zou mogen worden. Dus kom dit team de komende 3 wedstrijden aanmoedigen naar het kampioenschap toe. HUP TOPPERS…