Tonego – S.C. Stiens 0 – 0

In een wedstrijd waar er voor beide ploegen het nodige op het spel stond werd niet gescoord. Zo verwonderlijk was dat niet aangezien de defensie van Stiens wederom prima stond en sluitpost Willem Rauwerda zijn werk uitstekend deed.

Het povere spel op het middenveld en ook voorin zorgde ervoor dat S.C. Stiens niet of nauwelijks kansen creëerde.  Individuele acties werden te ver doorgevoerd en de voorzetten en spelhervattingen waren een simpele prooi voor de Tonego defensie. Op een kopbal na, van Huub Klijnsma, die net voorlangs ging kwam Stiens tot geen enkele doelpoging.

Na de thee eenzelfde spelbeeld voor de 58 toeschouwers (de thuisblijvers hadden deze zaterdag gelijk). Toch kreeg Tonego een uitstekende mogelijkheid na slordig balverlies op het Stienser middenveld. Door goed ingrijpen van doelman Rauwerda en Harry Dijkstra in de rebound bleef Stiens een achterstand bespaard.

Met het inbrengen van Jorrit Bergsma voor Fedde Akkerman leek er nieuwe energie te komen en tussen de 60e en 70e minuut kwam Stiens steeds dichter bij het doel van Tonego. Veel verder dan een van richting veranderd schot van Peter Jansen Klomp tussen de palen kwamen de gasten niet. Alle corners en vrije trappen misten de juiste richting en vooral hoogte om gevaar op te kunnen leveren.

Na een ruime negentig minuten hield de beste man van het veld het voor gezien en mochten beide ploegen een puntje bijschrijven. Door de winst van Grootegast en het verlies van CVVO is het erg spannend geworden welke ploeg als 11e gaat eindigen en nacompetitie moet gaan spelen voor lijfsbehoud.

Over veertien dagen komt koploper Zeerobben op bezoek. Na de thuiswinst op de eerdere lijstaanvoerders Veenwouden en Hardegarijp hopen we dat Stiens ook deze dag weer het beste uit zichzelf naar boven kan halen!