Supporters S.C. Stiens helpen hun ploeg naar de overwinning tegen v.v. Rijperkerk

In het programmaboekje van v.v. Rijperkerk werd geschreven over de zegereeks van S.C. Stiens en vooruitgeblikt met een zekere mate van angst over de wedstrijd van die middag. Er werd op voorhand al rekening gehouden met verlies, maar S.C. Stiens maakte echter de favorietenrol niet waar. Rijperkerk speelde met passie en S.C. Stiens ging daarin mee en was daardoor de eerste helft niet de bovenliggende partij.

Duelkracht

De duelkracht van Rijperkerk zorgde ervoor dat S.C. Stiens het lastig had. Als zelfs Doeke van der Ploeg zich eenvoudig opzij laat zetten en kopduels verliest bij corners weet je dat het een lastige middag gaat worden. Voetballend liet S.C. Stiens niet zien wat ze in huis kunnen hebben. Het middenveld van Rijperkerk was sterker en daardoor werd ook S.C. Stiens gedwongen om veel de lange bal te hanteren.

Twee keer werd S.C. Stiens gevaarlijk en had twee keer oog in oog met de goede keeper van Rijperkerk moeten scoren. Rijperkerk stelde daar weliswaar ook niet veel tegenover, maar had wel dreiging en was bij standaardsituaties gevaarlijk. De rust werd opgezocht met een 0 – 0 stand en de wens dat in de rust trainer Riemer Kooistra de spelers weet te raken.

Tweede helft

Na de rust min of meer eenzelfde beeld. Het gevaar Almer Hietkamp werd net als voor de rust door hard verdedigend spel redelijk aan banden gelegd. S.C. Stiens was nu wel meer de bovenliggende partij en duels werden meer gewonnen. Met name onder aanvoering van Harry Dijkstra liet in de 2e helft zien dat er uit een ander vaatje moest worden getapt en als Rijperkerk gevaarlijk werd was het Willem Tino Rauwerda die wederom attent keepte.

Supporters roeren zich

Na zo’n 75 minuten spelen beseften de supporters van S.C. Stiens dat hun ploeg steun nodig had om deze wedstrijd te winnen. De tussenstanden op de overige velden waren niet gunstig voor S.C. Stiens en dus roerden ze zich. Zichtbaar werd S.C. Stiens sterker en kansen namen toe. Inmiddels was Huub Klijnsma in het veld gekomen voor Ewoud Bergsma en Willem Wijma voor Gerrit Winkel. Door de aanmoedigingen van de supporters en met het vuur van Willem werd S.C Stiens gevaarlijker. Het was Almer die uiteindelijk het net wist te vinden nadat hij  prima in de diepte werd aangespeeld door Harry. Rijperkerk probeerde daarna nog wel aan te dringen, maar had niet meer de kracht om het S.C. Stiens lastig te maken. S.C. Stiens had de overwinning snel veiliger kunnen stellen, maar ook bij onze ploeg was ‘de put er wel uit’.

Hard blijven werken

Een moeizame overwinning en een signaal voor de komende wedstrijden. Het gemak waarmee wedstrijden werden gewonnen was er vandaag niet. Van onwil is absoluut geen sprake, want de ploeg van Riemer en Auke Hietkamp steekt goed in elkaar en gaat voor elkaar door het vuur, maar het zal de komende zaterdagen wel anders aan de wedstrijden moeten beginnen. Sommige spelers moeten echt hard werken om hun vorm weer terug te krijgen. Alleen dan en samen met hun voetballend vermogen zal S.C. Stiens mee blijven doen om de prijzen.

De competitie nadert zijn apotheose. Alhoewel Grootegast en Wykels Hallum de kampioenskandidaten zijn, treffen alle ploegen elkaar nog. De strijd om periodetitels [2e en 3e] en een hoge klassering om ook mee te kunnen doen aan de nacompetitie ligt nog volledig open. Iedere ploeg heeft het naar eigen zeggen nog in eigen hand, maar één misstap en je bent gezien. Spelers en begeleidend kader zullen dat heus beseffen en kunnen dat 2 april a.s. thuis tegen Rottevalle laten zien. Rottevalle is voor ons altijd een geduchte tegenstander. De uitwedstrijd was een 1 – 1 gelijkspel, maar in voorgaande edities was het vaak Rottevalle wat er met de punten vandoor ging. Geen misstap maken is belangrijk. De vaste supporters zien graag het spel zoals de eerste helft tegen Kollum, maar zoals ook werd gezegd: “We kinne it net mear Kollum oan dwaan”.