Stiens MO17-2 – Zeerobben MO17-1

Na de prachtige overwinning op BBC MB1 van vorige week stond vandaag Zeerobben op het programma, een team dat met dezelfde cijfers won van Beetgum als dat wij deden dus we zouden aan elkaar gewaagd zijn.

Al vroeg in de wedstrijd was daar de 1-0, Anniek wist Britt te vinden die vrij kon aanleggen en de bal in de bovenhoek zag eindigen. Kort daarop was het Hannah die haar schot tweemaal niet in een doelpunt wist te promoveren al hadden deze schoten dat zeker verdiend. Het overwicht was er, Zeerobben kwam er niet uit en het was dan ook wachten op de 2-0 en die kwam er dan ook door een schot van Danique uit de draai. De bal ging door een bos van spelers en zonder te worden aangeraakt eindigde de bal in het net. 10 minuten later viel ook de 3-0, wederom was het Britt die op aangeven van Anniek het net wist te vinden. Na deze fase leken we het wel goed te vinden en kwam ook Zeerobben er meer uit maar vaak werd dit vakkundig in de kiem gesmoord door Nicole, Evelien, Esma, Janita of Dyantha waardoor Barber maar weinig te doen had. Toch viel er een doelpunt voor Zeerobben, even een moment van verslapping en de bal viel binnen. 3-1 en in principe geen vuiltje aan de lucht mits we het niveau van de eerste 25 minuten weer zouden oppakken.

In de tweede helft duurde het even voordat er wat te juichen viel maar in de 49e minuut was daar de 4-1, Hannah kreeg de bal van Saskia en was koelbloedig in de afronding. In de minuten daarna was het een regen aan doelkansen. Hannah miste net en ook Tara kon het net niet vinden terwijl Saskia de bal net voorlangs schoot was het kort daarop wederom Hannah die haar schot gekeerd zag worden door de keeper en in de rebound zag Tara haar schot in de handen van de keeper eindigen. In de 58e minuut viel daar dan alsnog de 5-1 nadat Saskia Hannah diep stuurde en Hannah feilloos was in de afronding. Een minuut later was het Saskia die zelf raak schoot uit de rebound. 2 minuten later was het weer raak, Tara noteerde de 7-1 en daar bleef het niet bij. Het slotakkoord was voor Danique en Hannah, Danique scoorde na een mooie combinatie met Britt, Hannah wist een bal te onderscheppen en zelf af te ronden en in de laatste minuut wist Hannah na een assist van Britt voor de vierde keer vandaag het net te vinden.

Een uitstekende overwinning en een mooie volgende stap gezet. Volgende week een late wedstrijd tegen een combinatieteam uit Heeg, Oudega en Hommerts. De volgende test dit seizoen waarin we nog ongeslagen zijn.