Stiens Jo15 wint van Frisia Jo15

Op zaterdagmiddag 17 september moest Stiens aantreden tegen Frisia in Leeuwarden. Zoals altijd een beladen derby maar nu vooral want beide ploegen waren nog ongeslagen, 6 uit 2.

Het was vanaf de eerste minuut een echte wedstrijd waar beide ploegen speelden om te winnen. Maar Stiens, na 2 keer achterstand, met een 3 – 2 overwinning van het veld ging.

Stiens startte voortvarend met kansen voor Karst (paal) en Len (lat), maar gaandeweg kwam Frisia beter in hun spel. Frisia trof 2 keer de lat en de derde keer was het raak. 1 – 0

Vanaf dat moment werd er gestreden om iedere meter, Frisia verdedigde over het randje maar de scheids liet veel toe. Vlak voor rust is het dan toch raak. Karst vertrekt op rechts en knalt de 1 – 1 binnen. Een prima moment zo vlak voor rust.

Na de thee ontstaat een boeiend gevecht, veel strijd en een enorm hoog tempo. Frisia komt via een corner, die via een kluts binnenvalt, weer op voorsprong 2 – 1.

Stiens heeft het even moeilijk maar de jongens knokken zich terug. Len is eindelijk los van zijn tegenstander maar wordt hard onderuit gehaald. De scheids besluit enkel een vrije trap te geven. Waarop Len op gepaste manier antwoord, hij krult de bal in de bovenhoek 2 – 2.

Frisia is nog niet bekomen van de schrik of de 2 – 3 ligt er al in. Een afvallende wordt door Karst hard in het dak van de goal geschoten. Daarna blijft het tot de laatste minuut spannend. Maar Stiens stapt als winnaar van het veld.
Zwaar bevochten, maar 3 punten voor Aron en zijn jongens.