Stiens E1 wint van Frisia E6

Zaterdag 12 maart moesten de mannen van Hielke Rijpstra aantreden tegen Frisia E6. De eerste wedstrijd thuis tegen F.V.C. was afgelast dus deze 2e speelronde betekende de eerste wedstrijd van het voorjaarseizoen.

Gido op dreef

Stiens kwam goed uit de startblokken, met een goede combinatie was het Gido die voor de 0-1 zorgde. Kort daarop was het Thijs die met buitenkant rechts de 0-2 maakte op goed aangeven van Erwin. Voordat de uitslag al genoteerd was, stond het alweer 0-3. Het was opnieuw Gido die hard met zijn linker uithaalde. Toen liet Frisia van zich horen. Ze waren flink wakker geschud en maakten uit een goede voorzet bij de 2e paal de aansluitingstreffer. In deze fase van de 1e helft werd Frisia beter. De jongens van E1 werden wat te gemakkelijk. Gelukkig dat de 2-3 niet viel anders had de wedstrijd misschien een andere wending gekregen. Nog vlak voor rust was het een voorzet die door Frisia zelf werd binnengetikt, een eigen doelpunt zorgde dus voor een ruststand van 1-4.

Gemakkelijke tweede helft

Na de ranja begon Stiens hetzelfde als de eerste helft, gelijk scoren. Het was Thijs die de 1-5 maakte. Frisia kreeg ook nog wat kansen maar door goed keeperswerk van Cas konden de Leeuwarders niet echt tot scoren komen. Lars hield het achterin goed dicht en Noa kon zelfs een keer mee opstomen. Hij kreeg de bal en legde deze klaar, met een verwoestend schot knalde hij de bal van wel 20 meter over de keeper heen. Dan toch nog de 2-6 en de eindstand werd bepaald door Thijs op 2-7 door een prachtige assist van Johan.

Prima start

Een prima start van de E1. Aanstaande zaterdag speelt de E1 om 10:15 uur thuis tegen Frisia E4. Deze ploeg heeft 3 punten uit 2 wedstrijden. Zij hebben hun eerste wedstrijd met 4-0 gewonnen van Frisia E6 dus het kan spannend worden.