Sterk S.C. Stiens 1 wint van koploper SC Veenwouden 1,

Na ruim 90 minuten voetballen met veel passie en onverzettelijkheid kon S.C. Stiens 1 drie belangrijke punten bijtellen. Een mooie opsteker en als na afloop blijkt dat de directe concurrentie allemaal hun wedstrijd heeft verloren kan het weekend niet meer stuk. Na de gewonnen wedstrijd tegen fc Grootegast van vorig week is winst een teken dat het de goede kant opgaat met de ploeg van trainer Rudi van der Burg.

De scheidsrechter had het hoofdveld afgekeurd en daarom werd er gespeeld op het kunstgras. Meteen vanaf het begin liet S.C. Stiens zien dat de ruim verloren uitwedstrijd [6 – 1] goed moest worden gemaakt. Rudi van der Burg speelde in een 4 – 4 – 2 opstelling. Fedde Akkerman mocht samen met collega spits Almer Hietkamp voor het offensieve gevaar zorgen. Al in de 2e minuut was het raak. Almer werd prima in de diepte aangespeeld. Hij speelde de bal iets te ver voor zich uit, maar voor niet bang voor het duel met de aanstormende keeper Coenraad van der Mark ging hij er vol voor en de bal stuiterde in het doel en daarmee de vroege voorsprong voor S.C. Stiens. Defensief zag het er bij SC Veenwouden niet goed uit, maar de wilskracht van Almer zette de toon voor de rest van de wedstrijd.

Het geplaagde SC Veenwouden mocht nu in de aanval, maar was in de eerste helft niet sterk genoeg om het S.C. Stiens echt lastig te maken. Het sterk bezette middenveld van S.C. Stiens stoorde vroegtijdig en wist voortdurend Almer en Fedde bereiken. Zij hadden de rust om de bal te behouden en zo kon het middenveld weer aansluiten. S.C. Stiens deed dit prima en zag iedereen in de wedstrijd groeien. SC Veenwouden zocht uiteraard de kopsterke Wytse Veenstra, maar die werd door Doeke van der Ploeg en Jordy Weykamp prima gedekt.

Na de rust drong SC Veenwouden meer en meer aan, maar S.C. Stiens hield knap stand en na een prima pass op wederom Almer werd het zelfs 2 – 0. Almer omspeelde de keeper prima en hij kon daarna simpel binnentikken. Tot op dat moment een verdiende voorsprong, want kort daarvoor had Wilco de Haan zijn ploeg van afstand op voorsprong kunnen schieten. Een bekeken schot werd met een uiterste redding door Coenraad uit de hoek getikt. SC Veenwouden had nu geen tijd meer om voetballend de aanval te zoeken en meer en meer werd de lange bal gehanteerd. S.C. Stiens moest terug en gaf een corner weg. Uit die corner scoorde Albert Jan van Zwol. Waarschijnlijk tot zijn eigen verbazing mocht hij ongehinderd bij de tweede paal de 2 – 1 binnenkoppen.

Na de 2 – 1 wilde SC Veenwouden natuurlijk meer, want na de winterstop was er nog maar één schamel puntje behaald. Koploper onwaardig. Natuurlijk kwam SC Veenwouden en via Wytse Veenstra kwamen er kansen op meer. Keeper Willem Rauwerda blokkeerde met gevaar voor zijn eigen toekomst 2x razendknap en behield de voorsprong voor S.C. Stiens knap. Huub Klijnsma en Ewoud Bergsma waren inmiddels in het veld gekomen voor Fedde Akkerman en Stefan Oost. Harry Dijkstra nam de rechtsback over van Stefan en beteugelde het gevaar prima van die kant. Met name Ewoud ontregelde de opbouw van SC Veenwouden knap. Heel Stiens verwachte nog het echte slotoffensief, maar S.C. Stiens controleerde de wedstrijd de laatste 5 a 10 minuten en won deze spannende wedstrijd door onverzettelijkheid en veel inzet. Spelers en staf gefeliciteerd met deze mooie winst.

Volgende week wacht opnieuw een koploper. S.C. Stiens gaat dan op bezoek bij vv Hardegarijp. Wederom een ploeg waar een oud-trainer aan het roer staat. De thuiswedstrijd werd tegen de verwachting in met 3 – 1 gewonnen. Dat zal Hardegarijp nu ook recht willen zetten. Zij hebben er zeker te kwaliteiten voor, maar we weten ook dat sinds de bekendmaking van het vertrek van minimaal drietal spelers bij Hardegarijp er onrust is ontstaan. Wij hebben gehoord dat er nog meer spelers bij Hardegarijp vertrekken, wie weet zorgt dat voor nog wel meer tumult. De koploper mag laten zien tegen S.C. Stiens.