Spektakelstuk in Groningen The Knickerbockers VR1 – S.C. Stiens Vr1 4-5

De vrouwen van S.C. Stiens en TKB maakten er zaterdag in Groningen een waar spektakelstuk van. Een ruime voorsprong van Stiens werd door een ontketend TKB nog bijna teniet gedaan.

Dat wedstrijden soms raar kunnen verlopen zien we wel vaker in de sport. Zaterdag was er zo,n wedstrijd tussen de vrouwen van TKB en S.C. Stiens. Net na de rust was het Rixt van der Zee die S.C. Stiens op een comfortabele voorsprong van 1-5 had gebracht en er leek verder geen vuiltje meer aan de lucht. De handige en snelle Frederique Versteeg van TKB bracht met twee goede individuele acties de achterstand naar 3-5 terug en de studenten begonnen er langzaam weer in te geloven, fanatiek aangemoedigd door de toeschouwers aan de zijlijn. Toen aanvoerder Maxim Jackson uit een vrije trap de bal stijf in de kruising schoot was het hek helemaal van de dam en werd het nog een spannend laatste kwartier voor de Stiensers. Tussentijds had Stiens de wedstrijd overigens al lang en breed moeten beslissen. TKB had niet te klagen dat er nog steeds elf spelers van hen op het veld stonden. Het onderuithalen van een doorgebroken speler door de keeper en het vasthouden van een speler die op de keeper kon doorlopen, hadden volgens de spelregels met een rode kaart bestraft moeten worden. Een doelpunt van Iris Pinkster op aangeven van Lisa Snoek werd ten onrechte voor buitenspel afgekeurd. De punten gingen daarom toch wel verdiend mee terug naar Friesland.

In de eerste helft gaf Stiens gelijk vanaf de aftrap TKB geen ruimte om hun vertrouwde spelletje te kunnen spelen. Een TKB aan de bal is n.l. altijd gevaarlijk. Nu werd men gedwongen achter Stiens aan te lopen en de kansen regen zich aaneen. Een schot op de lat werd door Siebine Burggraaff op waarde geschat en alsnog binnen gekopt. Het werd al snel weer gelijk door een goede aanval van TKB die beheerst door Maxim Jackson werd binnen getikt. Stiens ging echter op dezelfde voet door en het was in eerste instantie de keeper van TKB die met een aantal prima reddingen een achterstand wist te voorkomen. Uiteindelijk lukte het Stiens toch toen Lisa uit een lastige hoek knap raak schoot. Siebine Burggraaff deed hier nog een schepje bovenop en met twee fraaie doelpunten ging Stiens zo met een overtuigende voorsprong van 1-4 de rust in. Geen vuiltje aan de lucht dus zou men zeggen, maar het blijft sport waar soms vreemde dingen gebeuren. Zo ook deze middag. Zonder verder iemand te kort te willen doen, was Siebine Burggraaf deze middag de uitblinker. Niet alleen door haar hattrick maar vooral door haar spel, zowel aanvallend als verdedigend en de vele meters die hierbij door haar werden afgelegd. De vrouwen van Stiens speelden vanmiddag voor het eerst in hun nieuwe tenue met als Hoofdsponsor DBK Masters in online business en subsponsor Kars Colors Home interieurspecialist. Een mooi geheel.