Sneek Wit Zwart MO17-1 – S.C. Stiens MO17-1

Een complete off-day waarbij er gestuit werd op een fel Sneek Wit Zwart. Een wedstrijd begonnen met misplaatste arrogantie van onze kant, dat kan je de kop kosten.

Al vanaf de eerste minuut zat SWZ er fel bovenop en wilde het ons overrompelen op de counter. Al in de eerste minuut was het bijna raak voor SWZ nadat de bal vanuit achteren over alles en iedereen heen werd geschoten maar gelukkig belandde de bal naast. Wij hadden moeite met het spel van SWZ, het ging te traag en wanneer wij wel de bal rond de 16 hadden zaten er snel 3 van SWZ bovenop en kwam de ondersteuning van onze kant steeds veel te laat. Na ook enkele speldenprikjes van onze kant die helaas scherpte misten, kreeg SWZ een vrije trap op de rand van de 16, 1-0. De wedstrijd begon te lijken op de wedstrijd van vorige week. Kort na de 1-0 deed de keeper van SWZ een Van Breukelen. Bal neerleggen op de grond en deze vervolgens weer oppakken, een indirecte vrije trap voor ons die jammer genoeg niet goed werd uitgespeeld. Het overwicht nam toe maar SWZ speelde erg compact en was duidelijk met een doel aan de wedstrijd begonnen, overtredingen maken en wanneer de bal voor de voeten van een van hen kwam deze zo snel mogelijk naar voren schieten om de snelle aanvallers aan het werk te zetten. Nee, vandaag ging het ook weer ontzettend stroef en waren we onherkenbaar. De strijd, de passie en het spel van tegen Franeker en Balk was vandaag niet aanwezig. De wedstrijd duurde voort, wij probeerden maar het wilde niet en SWZ dat zo snel mogelijk de bal naar voren schoot of een geniepige overtreding maakte. 31e minuut, corner van Saskia, binnengelopen bij de tweede paal door Lois. 1-1, maar verdiend was het in mijn ogen niet, zeker niet als je kijkt hoe veel beter wij dit seizoen hebben gespeeld. Ondertussen lieten de spelers van SWZ nog maar eens even zien dat ze naast kunnen verdedigen ook goed kunnen volleyballen, volgens mij is er altijd nog maar een keeper per team. Rust.

Er moet wat gebeuren, zo verder gaan in de tweede helft en we gaan niet veel punten meer pakken dit seizoen, misschien snakken we wel naar de winterstop. In de tweede helft hetzelfde beeld, wij op de helft van SWZ, zij de bal zo snel mogelijk naar voren schieten in de hoop dat er een bal gelukkig valt voor een van de aanvallers. 5 minuten na rust was daar een grote kans voor Saskia, die zich ontworstelde aan haar 2 directe tegenstanders die vandaag een duidelijke taak hadden gekregen: laat haar er niet langs en gebruik alle mogelijk middelen daarvoor. Helaas ging het schot net voorlangs. In de 51e minuut kwam daar een penalty voor ons uit de lucht vallen, in mijn ogen nogal zwaar bestraft en de meiden waren ook vrij verbaasd aangezien enkele fantastische volleybalsmashes niet werden bestraft en een licht duwtje wel. Mare legde aan van 11 meter, keeper de verkeerde hoek in maar helaas de bal op de paal, dan gaat het een zware middag worden. Nogmaals wordt Saskia diep gestuurd maar ditmaal kwam het schot recht op de keeper en ook in de rebound werd de bal gekeerd. In de 64e minuut was daar een schot van Sanne maar de keeper van SWZ, die prima stond te keepen, wist de bal nog net tegen de onderkant van de lat aan te tikken en daarna de bal net voor de lijn weg te werken. Kort daarop werd Lois diep gestuurd door Saskia met een prima steekpass, helaas was ook dit keer de keeper de winnaar door het schot uit de korte hoek te halen. Nog een kwartier te gaan en bij SWZ zaten ze er doorheen, ballen kwamen niet meer over de middenlijn en met veel overtredingen, althans wat overtredingen hadden moeten zijn werden wij afgestopt wat ook leidde tot frustratie binnen de lijnen van onze kant en dit komt natuurlijk het spel niet ten goede. Nog een laatste offensief maar helaas wilde het balletje niet goed vallen en lopen we tegen het eerste puntverlies van het seizoen aan. Terug met beide benen op de grond, de wonden likken en volgende week uit tegen Hardegarijp het seizoen alsnog positief afsluiten.