SJO Dronrijp/Foarût JO13-2 – S.C. Stiens JO13-2

Vandaag stond de eerste uitwedstrijd op het programma. Na vorige week een klinkende 10-0 overwinning te hebben geboekt tegen GAVC uit Grou was nu de Dronrijp/Foarût combinatie aan de beurt. Door wat schimmige “toestanden” in het recente verleden in Dronrijp werd er voor aanvang van de wedstrijd gevraagd naar de spelerspassen. Na controle bleek dat er een aantal D1 spelers meededen bij de tegenpartij, niet verboden aldus de scheidsrechter dus konden we beginnen.

Na een aantal minuten bleek al snel dat we vandaag te maken hadden met een sterkere tegenstander dan vorige week. Onze jongens waren het eerste kwartier nog niet helemaal bij de les wat ook resulteerde in de 1-0 voor Dronrijp/Foarût. Het leek wel alsof de jongens deze achterstand nodig hadden want hierna begonnen we zelf te voetballen. We kregen meer grip op het middenveld en er werden via de snelle zijkanten kansen gecreëerd.

Jayden Dijkstra die er vorige wedstrijd niet bij kon zijn was erop gebrand iets te laten zien aan de in grote getale meegereisde supporters en liep als de brandweer over de rechterkant. Na goed combinatievoetbal met de sterk spelende middenvelders Lars Kloosterman, Niek Finnema en Niek Tijtsma en goed doorzetten van Iman kon Jayden één op één door op de keeper en stond het 1-1 De jongens kregen vleugels en gaven niets meer weg de 1e helft.  Sterker nog de ruststand was 1-3 een heuse hattrick voor Jayden.

Tijdens de rust werd duidelijk dat Sander en Joël kampten met knieblessures. Hierdoor moesten er in de 2e helft wat aanpassingen gedaan worden in de opstelling.
De snelle Joeri Oosterhof kwam centraal te spelen en deed dit voortreffelijk. Dronrijp deed er een schepje bovenop en liet duidelijk merken niet te willen verliezen in eigen huis. Halverwege de 2e helft stond er na twee snelle uitbraken toch 3-3 op het scorebord. Een enorme domper voor de hardwerkende Stienzers.

Het was echt billenknijpen langs de kant, we zouden deze wedstrijd toch niet verliezen? Door sterk keeperswerk van Cas bleven we in de wedstrijd.

Dan HET moment van de 2e helft!
Een mooi opgezette aanval over de linkerkant, Kamaal speelt in op Erwin die opendraait en de bal meegeeft op de sterke Brian Houbein.
Diverse spelers schreeuwen om de bal maar Brian heeft een ander idee in gedachten…. nog 2 spelers en de keeper, nog 1 speler en die keeper, alleen de keeper nog!
GOAL! Een leep puntertje in de korte hoek maakt dat er 3-4 op het scorebord kwam te staan!  Dolle vreugde op het veld en langs de zijlijn. Dik verdiend.

Dronrijp was leeg gespeeld en de drie punten gingen mee terug naar Stiens.

Een teamprestatie, de heren hebben voor elkaar geknokt en gestreden. Het was genieten.