Sint Anna Parochie VR1 – S.C. Stiens Vr 1 3-1

Eerste verlies vrouwen S.C. Stiens tegen Sint Anna Parochie 3-1

De eerste nederlaag voor de vrouwen van S.C. Stiens in deze competitie is een feit. De vrouwen verloren de derby tegen Sint Anna Parochie. Twee vroege doelpunten van Sint Anna waren uiteindelijk beslissend.

Bij Sint Anna Parochie had men zich waarschijnlijk goed voorbereid op de derby tegen S.C. Stiens. Men ging direct goed van start en gaf de tegenstander weinig ruimte om te voetballen. Al snel liep men bij Stiens achter de feiten aan. Een vrije trap van Sint Anna viel achter de verdediging. Bij Stiens bleef men staan en bij Sint Anna liep men door en verraste hierbij ook Ingrid. 1-0 Op zich nog geen man over boord zou je zeggen, maar dit veranderde al snel toen Sint Anna opnieuw wist te scoren. Bij een voorzet was Miranda Blauw het meest attent en kopte de bal verrassend langs Ingrid in de verre hoek 2-0. Er was toen net een kwartier gespeeld en vanaf dat moment liep men bij Stiens achter de feiten aan. Stiens nam wel het initiatief over in de wedstrijd. Sint Anna moest hierdoor terug maar gaf weinig ruimte weg aan Stiens om te voetballen. Het bleef hierdoor bij kleine kansjes en een aantal hoekschoppen. Voor rust wist Stiens de achterstand niet meer te verkleinen en het zou dus in de tweede helft moeten gebeuren.

In de tweede helft heeft men bij Stiens wel alles geprobeerd om de wedstrijd nog te doen kantelen. Er kwamen ook voldoende kansen, alleen de afwerking liet opnieuw te wensen over. Lisa was regelmatig haar tegenstander te snel af maar het ontbrak te vaak aan de juiste eindpass om een medespeler te bereiken. Lisa kreeg zelf ook een paar goede kansen maar trof een keer de keeper op haar weg en de bal spatte een keer van haar schoen in kansrijke positie. Sint Anna had niet te klagen toen een schot van Stiens via de onderkant van de lat niet in het doel belande. Het zat op dat moment ook even niet mee voor zou je kunnen zeggen. Bij een uitval gooide Sint Anna de wedstrijd definitief in het slot toen Marije mistastte en een aanvaller zo kon doorlopen 3-0. De wedstrijd was gespeeld al wist Iris Pinkster nog wel de achterstand tot 3-1 terug te brengen.

Dit betekende de eerste nederlaag voor Stiens in deze competitie. Gezien het spel van de laatste weken zat het er misschien ook wel een beetje aan te komen. Voor Sint Anna een geweldige opsteker omdat men de punten onderin goed kan gebruiken. Voor Stiens nog vier belangrijke wedstrijden te gaan tot de winterstop om te laten zien dat men bovenin het linker rijtje wil blijven mee doen.