SC Stiens MO17-2 op bezoek bij BBC MO17-1

Op bezoek bij de nog ongeslagen koploper uit Burgum. Het beloofde dus een mooie strijd te worden. Burgum 9 punten uit 3 wedstrijden, wij nog maar 1 wedstrijd gespeeld maar ook wij hebben tot nu toe het maximum aantal punten gehaald.

Op het prachtige nieuwe veld in Burgum mochten wij aantreden op een frisse morgen met een wit uitgeslagen veld. Waar wij ietwat nerveus de wedstrijd begonnen nam BBC het initiatief en speelde het grootste deel van de tijd het spel zich op onze helft af, dit echter wel zonder al te gevaarlijke momenten. Meer dan speldenprikjes waren het niet en dus gingen de eerste twintig minuten voorbij zonder grote kansen. Waar wij de eerste twintig minuten slordig waren in de passing werd er daarna een tandje bij geschakeld, dit leidde tot een schot van de rand 16 door Lian die er knap uitgehaald werd door de uitstekende keeper van BBC. De wedstrijd ging wat meer over en weer wat ook leidde tot kansjes voor BBC maar ook Barber stond prima op te letten en wist vaak de bal al op te pakken voordat BBC onze 16 meter betrad, daarnaast stond ook de achterhoede zijn mannetje en wisten ze de aanvalsters van BBC te beteugelen. Op slag van rust in de 37e minuut was daar BBC met een vlammend schot dat nog even werd geschampt door een been van een verdediger en de bal plofte op de lat. In de 40e minuut werd Britt goed diep gestuurd en wist ze met een uitstekende voorzet Tara te bereiken die helaas van dichtbij de bal niet wist binnen te schieten. Al met al een helft waarbij BBC het initiatief nam maar waar wij ook sterker terugkwamen en er zeker perspectief was voor de tweede helft.

De tweede helft waren wij duidelijk de betere, er werd beter gevoetbald en het tempo ging wat omhoog, dit resulteerde al snel in een grote kans voor Hannah die knap werd bereikt door Britt maar dit schot moest helaas nog doorgaan als waarschuwing. Kort daarop viel de 0-1, Tara omspeelde een tweetal BBC spelers en wist vanaf de achterlijn Hannah te bereiken die goed voor haar man kwam en zo het eerste doelpunt van de ochtend wist te noteren. De druk van onze kant bleef aanhouden maar BBC bleef ook enigszins gevaarlijk met hun snelle spits maar dit werd vaak al vroegtijdig in de kiem gesmoord. In de 58e minuut diende zich weer een kans aan, na eerst Anniek die over rechts enkele tegenstanders voorbij ging, kwam de bal bij Tara in de 16, de bal werd teruggelegd op Britt die verwoestend uithaalde, 0-2. De schwung zat er lekker in en de kansjes bleven komen, na een combinatie tussen Anniek en Hannah wist de keeper op een schot van Anniek knap redding te brengen. In de 65e minuut wist Danique met een mooie actie een tweetal spelers het bos in te sturen en werd de bal teruggelegd op de inlopende Hannah die haar schot helaas via de binnenkant van de paal de bal niet in het doel zag belanden maar in de handen van de keeper. Nog een maal wist BBC uit te breken, de snelle spits ging ervandoor maar stuitte in de 1 op 1 situatie op Barber.

Complimenten aan het hele team, de eerste helft was wat angstig maar in de tweede helft hebben we toch laten zien bij vlagen goed te kunnen voetballen.

Volgende week wacht de volgende test, Zeerobben thuis, ook een lastige tegenstander.