S.C. Stiens MO17-2 – FVC MO17-1

In eerste instantie een pluim voor de tegenstander en begeleiding, qua sportiviteit en instelling kunnen velen van hun leren en zo ook wij en dat iedereen een voorbeeld aan hun mag nemen.

Na de zeperd tegen Franeker MO17-1 van vorige week, overigens een goede ploeg die vorig jaar goed hebben gepresteerd op het NK voor MO17 teams en de halve finale van de beker van regio Noord hebben behaald moesten wij vandaag onze rug rechten. Na nog doelpuntloos te zijn gebleven in de vorige wedstrijden, ondanks dat kansen zich zeker hebben aangedaan, moesten we vandaag winnen. In de 8e minuut was het echter FVC die raak schoot en zo de 0-1 mocht maken en dit tot grote teleurstelling van het team dus moest er een tandje bij en dit werd dan ook gedaan. Kort na de 0-1 viel de 1-1, Danique die met een uitstekende pass Saskia lanceerde zag haar pass met een doelpunt beloond worden. Kort daarop was het Tara die de bal diep kreeg van Laura, de bal vrij voor kon geven en ook Tara zag haar voorzet bekroond worden met een doelpunt van Saskia. Het voetbal werd langzaam aan beter en de kopjes gingen omhoog. Na 30 minuten was het de beurt aan Tara om te scoren en een vijftal minuten later mocht ze haar tweede van de middag maken nadat Laura eerder de paal raakte en Tara de bal uit de rebound van de paal binnen schoot.

Eerder van de week werd er al prima getraind en dit was zeker terug te zien tijdens de wedstrijd, er werd gestreden en er was honger naar de 3 punten. Kort na de rust viel daar de 5-1, Danique wist raak te schieten na goed voorbereidend werk van Hannah en Saskia. Binnen de minuut viel de 5-2 nadat FVC vrij mocht aanleggen van 20 meter en de bal fraai in het doel belandde. De 6-2 liet evenmin lang op zich wachten, wederom was het Laura die het aluminium raakte en ditmaal was de rebound aan Danique besteed. In de 52e minuut wist Danique Saskia te vinden die de bal van dichtbij binnen kon tikken en nog voor het uur viel de 8-2 na een prachtige slalom van Saskia. Maar ook nu vonden de meiden het nog niet genoeg en werd er nog 20 minuten lang volle bak gevoetbald. Lian wist met een prachtig schot, waarbij de bal om alles en iedereen heen gekruld werd, de 9-2 te maken. Ook FVC kreeg nog een grote kans maar het was Janita die met een uiterste inspanning de bal van de lijn wist te halen. In de laatste minuut kwam daar de 10-2, Anniek wist met een strakke pass Tara te bereiken die van buiten de 16 de bal achter de keeper schoot en hiermee haar hat-trick compleet maakte.

Prima gespeeld en prima de rug gerecht. Woensdag 19 oktober gaan we op bezoek bij Wardy waar een toernooi wordt georganiseerd, Hardegarijp MO17-1, Be Quick Dokkum MO17-1 en Wardy MO17-1 zullen hier de tegenstanders zijn.

Zaterdag 22 oktober volgt de laatste bekerwedstrijd van onze groep, bij winst zijn we door naar de volgende ronde en de tegenstander is Be Quick Dokkum MO17-1. Als we spelen zoals vandaag dan zijn er zeker kansen op het bereiken van de volgende ronde.