SC. Stiens MO17-1D door naar halve finale beker!

De laatste acht van de beker alweer met daarbij drie teams uit onze competitie. Onze tegenstander was Drachtsterboys, de koploper uit de competitie. Een aantal weken terug trok Drachtsterboys nog aan het langste eind en dit was bijzonder zuur zeker gezien het spelbeeld maar ook effectiviteit is een onderdeel van het spel. Vandaag dus de kans om revanche te nemen en door te stomen naar de halve finale.

Met een heus vreeemdelingen legioen stonden wij vandaag aan de aftrap, een mengelmoesje van MC1, MB2 en MB1 spelers zou vandaag de klus moeten klaren tegen het gevaarlijke en onvoorspelbare Drachtsterboys. Net als de eerdere ontmoeting dit seizoen begonnen wij de wedstrijd voortvarend en lieten wij zien dat wij vandaag als winnaar van het veld wilden stappen. Anders dan in de thuiswedstrijd gingen de ballen er nu wel in. Binnen tien minuten was daar dan ook al een fijne marge van twee doelpunten, tweemaal wist Brecht te scoren en tweemaal was dit op aangeven van Saskia. Een tikje voor Drachtsterboys die er in de eerste helft totaal niet aan te pas kwamen. Veel kansen werden er niet gecreëerd maar de verhoudingen op het veld lieten zien dat wij vandaag niets te duchten zouden hebben van de tegenstander. Verdedigend stond het als een huis en Rixt hoefde op een keer na niet in te grijpen voor de rust. In de 25e minuut viel de 0-3, uit een ingooi kreeg Coco de bal en speelde deze strak de 16 binnen waarna Julia de bal fantastisch binnenschoot, keeper kansloos en de bal ging strak in de kruising. Al het gevaar van Drachtsterboys werd al vroegtijdig lam gelegd om hun eigen helft waardoor de druk aan bleef houden maar tot doelpunten zou dit niet meer leiden.

De tweede helft zou de klus geklaard moeten worden maar het leek meer op zomeravond voetbal. Drachtsterboys kon geen gevaar stichten maar ook het voetbal van onze kant werd wat minder. De druk was er eigenlijk wel vanaf en het ‘moeten’ was verdwenen al zou een vierde treffer de wedstrijd definitief in het slot hebben gegooid. Een kwartier na de rust viel compleet uit het niets de 1-3. Een vrije trap van een meter of 35 werd verkeerd ingeschat en belandde zowaar in het goal. Niet veel later werd de marge weer teruggebracht naar drie treffers, uit een corner viel de bal voor de voeten van Tara die de vrijstaande Coco wist te bereiken en van dichtbij was dit een koud kunstje voor deze jeugdige speelster. Na de 1-4 ging het spel weer over op rustig en kalm zomeravond voetbal, wij hoefden niet en Drachtsterboys kon niet. Vlak voor tijd nog een kleine aanpassing aan de statistieken, een corner van Drachtsterboys werd van dichtbij uit de kluts naar binnen gewerkt maar dit had geen invloed meer op wie als winnaar van het veld zou stappen. Een fantastische prestatie nu al, bij de laatste vier van Friesland, Overijssel, Drenthe, Groningen en de Noord-Oost Polder. Naast ons zitten Gorecht, SJO JVZ en Balk nog in de beker, zwakke broeders zijn er niet meer. Wie het meeste wil en er het meeste voor gaat zullen op 10 juni in de finale staan, wij hebben een doel en dat begint binnen handbereik te komen. Voor elkaar en met elkaar!!!!!

Nogmaals een compliment voor de dames en ook voor de gastspelers!