SC Stiens MO17-1 – Oosterlittens MO17-1

De laatste bekerwedstrijd van de poule stond op het programma maar eigenlijk waren we al zeker van de volgende ronde en was deze wedstrijd niets meer dan een formaliteit. Oosterlittens stond op het programma, een ploeg die de MB2 dit seizoen ook nog gaat tegenkomen in de competitie.

Net als in de voorgaande wedstrijden was er maar een ding aan de orde. Iedereen op de helft van de tegenstander minus de keeper, vandaag Barber wegens de afwezigheid van Ramona. Daarnaast deed Dyantha van de MB2 ook nog mee. Amper 30 seconden bezig of daar was de eerste grote kans al. Julia werd knap vrijgespeeld maar wist van dichtbij helaas alleen het aluminium te raken. 5 minuten later was daar dan toch de eerste treffer van de wedstrijd, Saskia wist Emma te bereiken die de laatste weken laat zien makkelijk het net te vinden en ook dit was een koud kunstje voor Emma. In de 10e minuut wist Saskia af te ronden na een vlotte aanval waarbij Sanne de bal panklaar legde en deze alleen nog maar een klein tikje bij de tweede paal nodig had. Mare met nog een grote kopkans en Emma die dit keer 1 op 1 met de keeper niet het doel wist te vinden waren slechts een greep uit het grote aantal geproduceerde kansen. In de 21e minuut was daar dan toch de 3-0, Emma legde de bal terug op Saskia die koelbloedig binnen schoot. De 4-0 kwam op naam van Lonneke, die natuurlijk niet mag ontbreken in het wedstrijdverslag. De ene na de andere kans diende zich aan maar in de afronding schortte het aan enige scherpte en de slalom van Saskia, na de snel genomen vrije trap van Brecht, was dan ook tekenend. Een man kwijt, twee man kwijt, oh ook nog een keeper? Maakt niets uit, die omspeel ik ook nog even, alles onder controle, de bal hoeft alleen het doel in te worden gelopen… PAAL!!!!!!! Onder de dames werd daar even hartelijk om gelachen maar bij zo’n wedstrijd als vandaag kunnen wij het ons veroorloven om dit soort kansen niet af te maken. Ook Lonneke deed nog een duit in het zakje met een niet te missen kans. Een minuut later was het Julia die de 5-0 binnen schoot en in de 36e minuut wist Saskia dan toch wel het net te vinden, ook al was deze kans vele malen moeilijker dan die van hiervoor ;).

In de voorgaande wedstrijden werd er in de tweede helft heel erg veel gas teruggenomen en sloop de slordigheid erin dus werden de dames met een doel de weide ingestuurd. 20 minuten later stond het 15-0 en werd er geen spaan heel gelaten van Oosterlittens. Af en toe moest het nog te mooi en wilde iedereen elkaar laten scoren maar de drive was er. 7-0 Brecht, wellicht de mooiste van de middag, met fraai positiespel en dito combinatie rond de 16 van de tegenstander (alles opgezet door Brecht zelf), was ze zelf het eindstation.
15-0 Saskia

Dit alles in een tijdsbestek van 20 minuten, er was een drive die bij voorgaande potjes gemist werd. Alvast een voorbode op de volgende competitie? Met de 15-0 waren we nog niet klaar, in het restant van de wedstrijd werd er nog drie maal gescoord. Na een fraaie combinatie met Lois wist Emma de 16-0 binnen te schieten, nou ja, binnen? In het net zat een gat, eigenlijk zitten er heel veel gaten in een net, ware het niet dat dit gat groter was dan de anderen waardoor de bal een aantal maal dwars door het net heen ging. De 17-0 kwam op naam van Julia die daarmee haar hattrick maakte en de laatste goal kwam op naam van Brecht, die als doel had om meer dan Saskia te maken vandaag. Helaas Brecht, vandaag waren het er 5 😉 maar alsnog erg knap voor een middenvelder.

Ondanks de geringe tegenstand konden we toch terugkijken op een prima tweede helft waarin er kansen bij de vleet werden gecreëerd en waar wij een prima drive lieten zien. Wij zijn klaar voor de competitie en voor het restant van de beker.

Overigens nog een vermelding waard: de meiden werden fantastisch aangemoedigd door Rixt! Een tijdje uit de running maar alsnog van waarde.