SC Stiens MO17-1 door naar kwartfinales beker!

Vandaag aantredend met de nodige aanvullingen uit de MO17-2 tegen Be Quick Dokkum MO17-2, een stug verdedigende ploeg die vooral in de omschakeling gevaarlijk is, dit bleek ook in de eerdere ontmoeting dit seizoen in de reguliere competitie (1-3 gewonnen door Stiens).

Een avond wedstrijd heeft altijd wel iets leuks, omringd door de duisternis op een verlicht veld is toch wat imposanter dan op klaarlichte dag voetballen. De wedstrijd werd voortvarend begonnen en binnen de minuut had daar al de eerste treffer moeten zijn, helaas belandde het schot van Lonneke net naast het doel na goed voorbereidend werk van Saskia. Maar zoals gezegd is Be Quick een stugge ploeg die weinig ruimte weggeven en als wij het tempo te laag laten dan gaat de wedstrijd bijzonder rustig verlopen. Het spel speelde zich af op de helft van Be Quick maar kansen waren schaars, een enkele keer was daar een doelpoging maar vaak strandde het spel al op het compacte verdedigende blok. Waar in de competitiewedstrijd Be Quick nog gevaarlijk werd door snelle uitbraken was dit vandaag niet het geval, verdedigend stond het prima en Rixt beleefde dan ook een bijzonder rustige avond. Aanvallend verliep het allemaal nog in een tamelijk laag tempo en werd de bal te veel naar elkaar toe gelopen en werd er pas bewogen wanneer de bal in de voeten kwam, zo speel je een stugge verdediging niet stuk. Het openingsdoelpunt viel dan ook niet vanuit een vlotte combinatie maar vanuit een schot door Brecht van net buiten de 16, de afvallende bal werd door Lois opgepikt en Brecht mocht vervolgens vrij aanleggen en zag de bal met een bekeken schot in het doel eindigen. Nog geen minuut later was daar de kans op de 2-0, van dichtbij kwam de bal op een uitstekende arm van een speelster van Be Quick, wellicht een wat makkelijk gegeven penalty wanneer de bal van zo dichtbij tegen een arm wordt aangeschoten. Mare mocht aanleggen en schoof de bal kalm in de hoek. Met 2-0 de rust in en geen vuiltje aan de lucht.

De tweede helft zou een net zo rustige helft worden als de eerste, af en toe een kansje maar het tempo lag nog steeds te laag. Julia schoot van dichtbij net naast en Sanne raakte een bal van dichtbij verkeerd en zag haar schot aan de verkeerde kant van de paal belanden. Be Quick kreeg nog een mogelijkheid uit een corner maar de scrimmage in de 16 werd prima opgelost. Al met al een rustig verlopen wedstrijd zonder in de problemen te zijn gekomen.

Door naar de kwartfinales in de beker met in deze kwartfinales mogelijk vier teams uit onze competitie (Franeker komt vanavond nog in actie). Een van deze teams komt zaterdag op bezoek. Drachtster Boys MO17-1 komt langs, de nummer drie uit de competitie en dit zal ongetwijfeld een pittige wedstrijd worden.