SC Stiens JO15-1 – Akkrum JO15-1 2-5

Nummer 1 tegen nummer 2. Op doelsaldo staat Akkrum er net wat beter voor. Voorafgaand aan de wedstrijd hebben de trainer en coaches ons verteld dat dit DE wedstrijd is. We moeten direct scherp zijn en direct vel op de bal.

De laatste wedstrijden worden we eigenlijk pas wakker als we 1-0 achter komen. Als we wakker zijn gaat het goed. De wedstrijden die we tot nu toe gespeeld hebben worden ook met best veel doelpunten verschil gewonnen.
Maar dan nu dus Akkrum… Ik weet niet waar het mis ging.. maar binnen 3 minuten stonden we 0-2 achter.

Met een hele snelle spits en een hele snelle rechts buiten had Akkrum ons snel klem. Dit konden we natuurlijk niet laten gebeuren. Mees stuurt met een diepe bal Hessel weg richting de juiste goal. Hessel neemt de bal op de sloffen en die raakt de keeper. De bal stuitert weer terug op Hessel en deze weet de bal nu wel in het net te leggen.

Zo, het 1e doelpunt zit er in. Helaas voor Hessel moet hij het veld verlaten omdat er in deze actie iets mis is gegaan. Timo neemt zijn plaats in. We gaan verder en zijn niet van plan op te geven. We krijgen een vrije trap en Len Valkema neemt plaats achter de bal. Met een beste trap hangt Len de bal in de rechter hoek. Vol verbazing wordt de goal afgekeurd vanwege buitenspel (helaas kan niemand mij uitleggen waarom dit buitenspel was.. de bal ging immers niet naar een speler maar recht de goal in).

De stand blijft 1-2. We gaan door met vechten, maar Akkrum ook. Met een paar goede acties en samenspel weten ze de stand voor rust op 1-4 te brengen. In de kleedkamer krijgen we een peptalk van coach Jerry. In de 2e helft blijft de stand lange tijd hetzelfde. Toch is het Akkrum die als 1e het doel weer weet te vinden, 1-5. We zijn nog steeds niet van plan op te geven. Timo geeft een diepe bal aan Karst. Karst kan er nog net bij en geeft de bal diep door aan Len. Deze trekt met de bal een lange sprint naar de goal van de tegenpartij en scoort. Met deze goal is ook de eindstand bereikt.

Dit is ons 1e verlies in deze competitie. Dat is wel even wennen eigenlijk. Deze wedstrijd moeten we maar snel vergeten. Op naar volgende week!