S.C. Stiens JO11-2 – St. Jacobiparochie JO11-1

Onder prima weersomstandigheden werd zaterdag alweer de 5e competitie wedstrijd gespeeld. Thuis tegen St. Jacobiparochie. Beide teams waren niet compleet, de gasten hadden 3 man in de ziekenboeg en wij moesten het doen zonder onze stofzuiger Bouke Janse en aanvallende middenvelder Lars Kloosterman. Iman Pad was ziek, maar op karakter toch zijn bed uit gestrompeld om een potje te voetballen.

Gehavend en zonder wisselspelers betraden onze jongens het veld. Na vorige week, een mooie overwinning op Minnertsga, was het noodzaak om ook uit deze wedstrijd de volle 3 punten te pakken. Door het missen van twee cruciale spelers moest de leiding de favoriete opstelling aanpassen en kregen sommige jongens een dubbelrol. De eerste helft begon S.C. Stiens slordig. In de combinaties wisten onze jongens elkaar niet te vinden en werd er niet optimaal gebruik gemaakt van de vrije ruimtes. Bij vlagen wist SC Stiens er uit te komen en de bal in de 16 te brengen. Iman Pad die spectaculair de keeper uitspeelde en de bal eenvoudig kon binnen tikken stond vandaag niet op scherp. Hij wist de bal naast een leeg doel te schieten.

Na vele kansen te hebben gemist, ook mede door het goede optreden van de keeper van St. Jacobiparochie vond Jayden Dijkstra eindelijk het net waarmee hij 1-0 noteerde. Door de verre uittrappen van de Keeper van St. Jacobiparochie werd ons middenveld vaak verrast. Mede door het niet goed onder controle krijgen van de bal maakten we het ons zelf moeilijk. Hierdoor ontstonden er kansen voor de bezoekers. Keeper Joran Keizer die 4 duels op rij de nul had gehouden, werd ook deze wedstrijd op de proef gesteld. Voor rust maakte Jayden Dijkstra de 2-0. Tijdens de rust werden de jongens gewezen op de gevaarlijke uittrappen van de keeper. Onze spelers gaven zelf aan dat het spel niet goed was.

Een tweede helft moest daar verandering in brengen zodat er aan het doelsaldo kon worden gewerkt. De tweede helft begon S.C. Stiens meer aanvallend te voetballen en passes kwamen nu wel goed aan. Kamaal haalde zijn gram door de 3-0 binnen te schieten. Bij vlagen kwamen de gasten eruit en kreeg Tycho Kuijer het achterin moeilijk. Hij moest het doen zonder zijn maat Bouke. De spits van St. Jacobiparochie was snel en Tycho had even het nakijken. Met een geweldig schot wist de snelle spits de 3-1 te noteren. Onze eerste tegentreffer deze competitie. Joran baalde, hij had vandaag ook graag de nul gehouden, maar moest vandaag de eerste incasseren. Niek Finnema die zowat de hele rechter flank voor zijn rekening had, wist na een lange rush een mooie voorzet te geven op onze voorhoede. Kamaal Ibrahim was hongerig en scoorde zijn tweede van de dag (4-1).

Uit een strak voor gegeven corner van Kamaal wist Iman Pad met een prachtige kopbal de 5-1 op het scorebord te zetten. Joël vd Velden die nog droog stond werkte op het middenveld als paard maar kon vandaag het net niet vinden. Door een blessure aan de kant van de bezoekers waren we genoodzaakt 6 tegen 6 te spelen, Jayden Dijkstra zette de eindstand op 6-1. Niet onze beste wedstrijd, maar wel het maximale resultaat.

Het gemis van Bouke Janse en Lars Kloosterman en een grieperige spits tekende duidelijk ons team. Ondanks alles toch een mooie 5e overwinning op rij. Berlikum JO11-1 en S.C. Stiens JO11-2 gaan met 15 uit 5 aan de leiding in de competitie. Volgende week een weekend rust. Dit komt ons nu goed uit. Een mooie herstelperiode zodat iedereen zich kan opmaken voor de thuiswedstrijd op 29 oktober tegen Frisia. We gaan er vanuit dat we dan weer compleet en 100% fit zijn!